Diari Més

Sanitat

L'Hospital Sant Joan de Reus habilita més llits per l'increment de visites a Urgències

Es reobre una planta que havia tancat a l'estiu per manca d'activitat

Hospital de Sant Joan de Reus

Hospital de Sant Joan de ReusAjuntament de Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'increment continuat de visites d'urgència ha obligat l'Hospital Sant Joan de Reus a reobrir llits, que s'havien tancat a l'estiu per manca d'activitat, segons han confirmat fonts del centre hospitalari. Si bé la reobertura d'un total de 35 llits d'una Unitat de Medicina Interna estava programada per aquest octubre, de forma esglaonada, s'ha hagut d'avançar pels pics d'usuaris a Urgències. Una quinzena de llits es van posar en marxa a primers de mes i els vint restants divendres passat, 14 d'octubre, quan la previsió era fer-ho al llarg d'aquesta setmana. La reobertura s'ha precipitat per l'increment sostingut de visites urgents i la necessitat de descongestionar el servei. Si la xifra habitual era d'unes 220 visites, ara ja ronden les 250, i algun dia puntual s'ha arribat a pics de fins a les 270. En el que va d'any i fins al setembre, des d'Urgències s'han tractat 65.355 pacients, que són 1.866 més que l'any anterior, segons dades facilitades per l'hospital.

De les dues unitats de medicina interna, l’Hospital Sant Joan en va tancar una l’11 de juliol, que s’havia de tornar a obrir a finals d'octubre. La major pressió a Urgències, però, ha obligat a avançar l’obertura. Concretament, es van habilitar 15 llits durant la primera setmana d’octubre i la resta -fins a completar els 35- es van activar el dia 14 d’octubre. Durant l’estiu va estar oberta l’altra unitat de medicina interna, que disposa de 42 llits, segons el centre.

També durant el període estival, la Unitat Sociosanitària ha mantingut oberts els 40 llits i està previst que, al desembre, se n’obrin 10 de nous i passi a disposar de 50 places amb l’objectiu de prestar una millor atenció al pacient crònic. Al seu torn, l’Àrea d’Observació d’Urgències també ha tingut oberts els 15 llits de què disposa. Tant el sociosanitari com l’àrea d’Urgències solien tancar llits a l’agost, però des de l’any passat es mantenen actius també durant els mesos d’estiu.

tracking