Diari Més

MUNICIPAL

Tornen les visites teatralitzades al cementiri de Reus

La gran acollida de la iniciativa fa incrementar el nombre de passis

Imatge d'arxiu d'una visites guaida teatralitzada al cementiri de Reus.

Tornen les visites teatralitzades al cementiri de ReusDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Reus, a través de Serveis Funeraris Reus i Baix Camp, torna a programar enguany el cicle de visites teatralitzades a diferents espais del cementiri general de Reus, coincidint amb la proximitat de Tots Sants. Les visites nocturnes dramatitzades s'emmarquen en la política de millora del servei d'atenció i informació, així com de promoció del patrimoni cultural i arquitectònic de la necròpolis en una època de l'any en què es preveu que unes 20.000 persones visitin el cementiri, segons informen fonts municipals. El cicle de visites s'ha consolidat després de vuit edicions com un esdeveniment amb una gran acollida entre la ciutadania. Per aquest motiu amb el pas dels anys s'han incrementat el nombre de passis.

La companyia teatral La Gata Borda s'encarregarà de nou de dramatitzar les visites per donar a conèixer el patrimoni del cementiri reusenc. Es tracta d'una visita al recinte antic del cementiri general, seguint un itinerari dramatitzat que dóna una visió inèdita de la història de la ciutat de Reus.

Enguany, les visites seran els dies 25, 26 i 27 d'octubre, en tres sessions en horari de vespre i nit. Ja s'ha obert el termini per tal que les persones interessades en assistir a les visites es puguin inscriure i sol·licitar les entrades. L'assistència és gratuïta, prèvia inscripció, i les places són limitades.

L'àrea d'atenció al públic al vestíbul del cementiri ja es va transformar l'any passat amb una inversió d'uns 50.000 euros per modernitzar l'espai. Enguany s'ha acabat de vestir, incorporant un espai apte per a exposicions.

Senyalització d'un refugi antiaeri

Incidint en la difusió de la riquesa històrica del cementiri, se senyalitzarà la ubicació del refugi de la Guerra Civil. Tot i que existeix poca documentació, se sap que és un dels primers refugis que es van construir a Reus per tal que la població treballadora dels voltants i els propis visitants del cementiri, es poguessin resguardar dels atacs aeris.

Espai per abocar les cendres de difunts i nou columbari

Actualment estan a punt d'enllestir les obres del nou espai per espargir cendres. El cementiri de Reus comptarà amb un espai on els familiars podran abocar, en un lloc especialment preparat, les restes dels difunts que hagin estat incinerats. Es tracta d'un dels pocs espais d'aquestes característiques que hi ha a Catalunya.

S'hivol reubicar part de l'arbrat de la Plaça Pablo Picasso. Es tracta d'un espai rectangular de 150 metres quadrats a l'aire lliure; es cobrirà amb grava, s'enjardinarà i disposarà de sistema de reg automàtic. A tocar s'ha construït un nou columbari amb capacitat per a més de 200 urnes.

tracking