Diari Més

Societat

Més de 130 subvencions al transport municipal de Reus per discapacitat durant el 2015

La convocatòria d’enguany manté les ajudes a la targeta d’autobús a persones amb una minusvalia d’entre el 33 i el 65%

Un autobús de Reus Transport ha atropellat una dona aquest migdia davant de l'Hotel Gaudí.

Més de 130 subvencions al transport municipal de Reus per discapacitat durant l'any 2015Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 132 targetes de l’autobús urbà municipal per a persones amb discapacitat van ser subvencionades durant el 2015. Aquestes xifres es donen a conèixer coincidint amb l’obertura de termini per a demanar noves sol·licituds i que finalitzarà el proper 31 de desembre. La subvenció que s’atorga per aquests títols està determinada per l’indicador de la renda de suficiència de Catalunya (IRSC) que està establert en 7.967,73 euros anuals. D’aquesta manera, si els ingressos de la unitat de convivència estan per sota del límit d’ingressos fixat, el cost d’aquesta targeta és gratuït.

En aquest sentit, durant el 2015, un total de 107 persones van tenir el dret a gratuïtat per aquest títol, segons fonts municipals. L’altra modalitat d’ajuda a les persones amb discapacitat pot ser d’una subvenció parcial, concretament del 42%. En aquest sentit, aquesta va ser la opció amb menys concessions durant el 2015, amb 25 persones beneficiàries. La convocatòria per enguany té una dotació pressupostària de 5.000 euros, d’acord amb la publicació de les bases reguladores d’aquests ajuts i que van a càrrec de l’aplicació pressupostària de despeses per a l’exercici del 2016. Pel què fa als requisits per accedir a aquesta convocatòria, el sol·licitant de la targeta ha d’estar empadronat a Reus com a mínim durant dos anys consecutius a partir de la data de sol·licitud. Tanmateix, el demandant ha d’acreditar un determinat grau de discapacitat física o psíquica.

Més enllà del barem

Segons es detalla en les condicions per rebre una d’aquestes subvencions per l’autobús, la persona ha de tenir un grau de discapacitat física o psíquica del 65% o superior o bé ha de tenir reconeguda per part de l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) la percepció d’una pensió per incapacitat permanentment absoluta, permanent total o d’invalidesa i presenti algun problema de mobilitat. Tot i aquests requisits, també es podran veure beneficiades les persones que no arribin a aquest grau de discapacitat. Una mesura que es repeteix per segon any consecutiu després de formar part de les bases de la darrera convocatòria.

En aquest sentit, també es subvenciona a aquelles persones amb un grau comprès entre el 33 i el 65% les quals estiguin vinculades a un projecte rehabilitador per a la ocupació (Servei de Teràpia Ocupacional) o bé d’Inserció Laboral (Servei Pre-Laboral o Centre Especial de Treball), en un centre acreditat que pugui emetre un informe o el certificat pertinent per justificar la necessitat de la obtenció d’aquesta targeta. De la mateixa manera que amb els casos detallats anteriorment, els ingressos indicaran si l’ajut atorgat és del 100% o bé del 42%. La targeta es pot utilitzar en la flota d’autobusos municipals de Reus Transport en totes les línies que connecten la ciutat. Les bases completes de la convocatòria es poden consultar a l’apartat de tràmits electrònics de l’Ajuntament de Reus.

tracking