Diari Més

Infraestructures

Reus s'estalviarà 180.000 euros l'any amb la nova il·luminació led

Es retiraran els llums que queden de mercuri a la ciutat amb una inversió d'1 milió d'euros

Pla mig de l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i del regidor de Medi Ambient, Daniel Rubio, mostrant la bombeta que se substituirà per llum led, al carrer de Llovera de Reus, un dels carrers que renovarà enllumenat, l'11 d'octubre del 2016

electricitat, led, substitució, energia, llum, consum, Reus, enllumenat, bombeta, renovació, mercuriACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Reus es gastarà un milió d'euros en renovar l'enllumenat públic de part de la ciutat, que encara funciona amb llums de vapor de mercuri. Se substituiran més de 1.300 bombetes per llums led, un canvi que permetrà estalviar fins a 180.000 euros l'any en consum elèctric. Així, s'estima que la inversió es podrà amortitzar en cinc anys. El consistori, adaptant-se a la normativa europea, presumeix de portar molt temps treballant en aquesta línia per ser «capdavanters en energia i sostenibilitat», ha afirmat l'alcalde Carles Pellicer. Els treballs de substitució, que encara s'han d'adjudicar, començaran a finals d'any i duraran quatre mesos. Els carrers de Llovera i del Roser, i la plaça de la Llibertat, són algunes de les zones del centre que renovaran el seu enllumenat.

Reus es passa al led i diu adéu als llums de vapor de mercuri. Tant la zona centre com més perifèrica -com els Xalets Quintana, el carrer de Riudoms o la urbanització Mas Vilanova-, on encara queda aquest tipus d'il·luminació, renovaran l'enllumenat. Fins a 1.311 punts de llum se substituiran pels nous models led, més eficients i amb estalvis en el consum d'energia superiors al 70%.

Un tècnic d'enllumenat públic compara el consum d'una bombeta de mercuri, que gasta 250 watts, amb el led, que en consumeix«Es calcula que la substitució comportarà un estalvi ambiental i econòmic anual de 337 tones de CO2 i 179.815 euros, a més, s'aconseguirà millorar l'enllumenat dotant-lo d'una llum menys contaminant i més càlida i uniforme, sense alts i baixos», ha declarat l'alcalde.

En total s'invertirà 1 milió d'euros -500.000 euros finançats per l'Ajuntament i els altres 500.000, a través d'una subvenció de l'Instituto para el Ahorro i la Diversificación Energética (IDAE). Així, la substitució s'executarà en dos projectes separats, que s'executaran pròximament. El primer, que sufraga el consistori, està a punt de sortir a concurs i suposarà el canvi de 477 punts de llum. El segon, finançat per l'IDAE, preveu la substitució dels 834 llums de vapor de mercuri restants, fins arribar als 1.311 en total.

tracking