Diari Més

La campanya de micromecenatge de la sala Santa Llúcia no dóna resultat

L’entitat diu que només «tres persones» han contribuït a aportar fons pel centre

La façana de la Sala Santa Llúcia.

La campanya de micromecenatge de la sala Santa Llúcia no dóna resultatOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La campanya de micromecenatge que va impulsar fa uns mesos la sala Santa Llúcia no ha donat els resultats esperats. La Germandat de Sant Isidre i de Santa Llúcia va intentar amb l’«Apadrina una butaca» captar donacions de persones físiques o jurídiques que puguessin aportar 300 euros en una forma total o periòdica –mitjançant pagaments trimestrals de 25 euros, amb un màxim de 12 trimestres– per implicar-se en la supervivència de la històrica entitat. Segons va explicar aquest dilluns el seu president, Josep Maria Vallès, «només tres persones han contribuït al finançament». El representant de l’entitat ha admès que «potser hauríem d’haver anat més al darrere i parlar persona per persona però veient el poc interès no hi hem insistit més». Tot i això, el president va afirmar que el que cal fer és «buscar que la gent vingui a la sala perquè és la manera de salvar l’entitat».

En aquest sentit, Vallès es mostrava esperançat pels resultats que pugui donar l’impuls de la programació teatral presnetada recentment. «Tenim una periodicitat mínima de dos o tres cops a la setmana» i «aquest creiem que ha de ser el camí a seguir per tal de poder fer augmentar els ingressos». Per la seva banda, des de l’entitat diuen que no renuncien a seguir buscant espònsors però d’una forma molt puntual. «Quan veiem que hi hagi algun esdeveniment concret els cercarem. Moltes vegades, els espònsors el que t’ofereixen són més producte que diners», va afegir.

Des de la Sala Santa Llúcia, paral·lelament, es troben a l’espera de renegociar de la hipoteca que va subscriure la Germandat amb Catalunya Caixa, per un import de 300.000 euros i que vencerà d’aquí aproximadament 14 anys. El que sí continua fent és ingressar l’import que percep pel lloguer del bar de la seva seu al compte de la hipoteca: aquest concepte cobreix vora 700 dels 1.700 euros a què ha de fer front mensualment, després que el bar reobrís sota una nova gestió i en funcionament des de l’1 de febrer.

Reunió pel conveni municipal

Per la seva banda, Josep Maria Vallès ha explicat que esperen tenir una trobada en poques setmanes amb l’Ajuntament, una vegada constituïda la nova junta després de les eleccions que van tenir lloc fa quinze dies a l’entitat. L’objectiu és aconseguir signar un conveni de contraprestació de serveis per ús de les seves instal·lacions. Això suposa a la pràctica, segons detalla el mateix president de l’associació, «renunciar a demanar a una possible subvenció a canvi de poder subscriure un acord estable tenint en compte els usos que fa el consistori periòdicament de la Sala». Precisament, aquest dimarts la nova junta de la Germandat de Sant Isidre i de Santa Llúcia es reunirà per tal de posar sobre la taula el full de ruta a seguir per arribar a un acord amb el consistori en aquest àmbit.

tracking