Diari Més

Infraestructures

Liciten per 1 milió d'euros treballs de climatització a l'edifici dels Jutjats

Treballs del mateix tipus comencen aquest dilluns a les instal·lacions del CAP de Sant Pere

Els jutjats de Reus, en una imatge d'arxiu.

Liciten per 1 milió d'euros treballs de climatització a l'edifici dels JutjatsOlivia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament de Justícia ha tret a licitació treballs de climatització i de ventilació de l’edifici judicial de Reus. Aquests tindran un cost de 1.024.751,81 euros i les actuacions tenen com objectiu una millora en l’eficiència energètica a l’ala sud dels jutjats, que dóna a l’avinguda Marià Fortuny. L’objectiu principal, segons es detalla en la descripció del projecte, és la substitució de les actuals màquines per un sistema de gas ecològic adequat a les necessitats de l’edifici i complementàriament eliminar les màquines que funcionen amb aigua.

Així, es substituiran les unitats de coberta per nou bombes de calor d’alta eficiència energètica i es desmuntaran unitats terminals interiors existents per a poder ser substituïdes per unes de noves. Els treballs també contemplen avaluar l’estat de conservació i estabilitat del fals sostre existent i determinar l’actuació més adient per passar les instal·lacions necessàries. Mitjançant aquests aparells es dóna fred i calor a les diferents estances de planta primera, planta segona, planta tercera i parcialment a la planta baixa i soterrani. El termini d’execució serà de 6 mesos i mig i «preferentment començaran durant períodes de baixa demanda de climatització, juliol i agost, per tal de no interferir amb l’activitat».

D’altra banda, avui s’inicien les obres de millora de la climatització de la segona planta del CAP Sant Pere de Reus. Concretament, les obres es realitzen a l’àrea corresponent a l’Equip d’Atenció Primària Reus 2. Durant un mes i mig, aproximadament, les consultes de medicina de família i d’infermeria d’aquest Equip –de la número 1 a la 9 i també la consulta 15 de la segona planta–se situaran a la primera planta de l’antiga àrea d’especialistes.

Durant aquest temps, aquesta segona planta afectada per les obres es tancarà i, per tant, el centre senyalitzarà el nou circuit per arribar a aquestes consultes. A més, es reforçarà l’atenció als pacients a l’entrada del CAP per guiar-los de la millor manera possible. Segons es detalla en el contracte, el pressupost de licitació d’aquests treballs per part de l’Institut Català de la Salut és de 73.878,80 euros IVA inclòs. Amb l’anunci d’inici d’aquests treballs, doncs, es posa solució a una de les reivindicacions que havien fet en els darrers temps els usuaris d’aquest Centre d’Atenció Primària.

tracking