Diari Més

Promoció

ExproReus permet fer una visita als habitatges amb la realitat virtual

La tecnologia és una de les novetats del nou espai dedicat a la immobiliària; els concessionaris «optimistes» per les vendes

Una visitant provant les ulleres de realitat virtual a l'Expohabitatge, ahir.

ExproReus permet fer una visita als habitatges amb la realitat virtualOlivia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Que la realitat virtual –concepte àmpliament conegut– s’incorpora cada vegada més al dia a dia per fer-ne una experiència a l’usuari o consumidor es pot copsar en la 46ena edició de l’exproReus. Aquesta tecnologia és una de les atraccions de l’Expohabitatge, que enguany estrena format guanyant visibilitat formant part del certamen clàssic del mes d’octubre. Dídac Rodríguez, d’Àgora Activa, explicava ahir que «qualsevol persona que estigui cercant un immoble pot mirar al nostre web els pisos pels quals tingui preferència i posant-se unes ulleres de realitat virtual, «siguin de cartró o més sofisticades» podrà fer una «visita» a l’interior de l’habitatge. Rodríguez es mostrava satisfet per l’«augment d’espai i la difusió que s’ha fet sobre el sector en aquest certamen; ens hem trobat que algun visitant ja ve buscant específicament aquesta fira en un moment on comencen a repuntar les dades d’operacions immobiliàries respecte anys anteriors».

Enguany s’estrenen també nous expositors com el cas de l’estand del Grupo Signo, que ofereix vinils per a folrar i revestir electrodomèstics, cascs, armaris, llantes o capós de vehicles «amb qualsevol color o disseny que es pugui imaginar». De fet, en aquest emplaçament s’hi veien dissenys llampants que feien quasi impossible no aturar la vista encara que fos durant uns instants. I és que «d’entrada, no t’imagines que es puguin folrar amb aquests dissenys coses com la nevera de casa» explicava el comercial d’aquesta empresa, David Clément.

Més enllà de la llar, si hi ha un clàssic de l’exproReus que genera molt d’interès entre el públic són els vehicles. Prova d’això és que en l’edició d’enguany s’han sumat metres quadrats en el perímetre que envolta el carrer de Bèlgica.

Des dels diversos concessionaris coincidien en un missatge optimista per fer noves operacions. «Dissabte vam tancat quinze vendes amb pagues i senyals. Considerant que el primer dia és més de prospecció considerem que ha estat molt positiu respecte edicions anteriors», explicava Xavier Noguera, qui afegia que en el seu cas, «enguany hem optat per portes més models de vehicles diferents».

Altres concessionaris de la demarcació confiaven que l’afluència de gent serà determinant per «superar les vendes que vam tenir en l’edició passada», segons afegia David Alexandre. Per la seva banda, Xavier Pinyol comentava que «en el nostre cas les vendes a la fira suposen un increment d’entre el 20 i el 30% respecte els concessionaris; en pocs dies concentres moltes operacions i això sempre és favorable». A més, assenyalava que en el seu cas «l’estalvi de comprar-te un cotxe en els dies que dura el certamen pot anar de 500 a 1.500 euros». Des de les diverses marques també recordaven de la importància de «no només aconseguir tancar operacions, sinó dels contactes que es fan durant aquests dies i que poden derivar en noves operacions a curt termini».

Food trucks i gastronomia

Abans de les 11 matí, hora d’obertura, les taquilles d’exproReus ja mostraven força afluència de públic en un dia marcat per les pluges. Els més de 200 expositors de parament de la llar, tecnologia i entitats, entre molts altres, es podien visitar en el pavelló firal. Una altra de les atraccions que congregava ahir força públic eren els «foodtrucks», situats a l’auditori extern. També es va poder veure l’espectacle de màgia del Mag Nebur, inflables i tallers per als més petits. La «fira de fires», que va inaugurar-se el dissabte, restarà oberta fins el proper dimecres, 12 d’octubre. Entre les novetats que resten encara per arribar hi haurà la demostració de «Show Cooking» que durà a terme el darrer dia el finalista de la tercera edició del concurs culinari MasterChef Junior, Lukas Vives.

Visitants a la fira en un estand d'automòbils.

ExproReus permet fer una visita als habitatges amb la realitat virtualOlivia Molet

tracking