Diari Més

Habitatge

Els veïns constaten una reducció d'ocupants de pisos al barri Gaudí de Reus

Afirmen que almenys 6 persones han abandonat els immobles; aquest mes hi ha d’haver una reunió pels lloguers socials

El carrer de Barcelona al Barri Gaudí.

Els veïns constaten una reducció d'ocupants de pisos al barri Gaudí de ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Residents que ocupaven pisos de forma il·legal al barri Gaudí han abandonat de forma progressiva els immobles que ocupaven en els darrers mesos. Així ho constaten des de l’associació de veïns d’aquesta zona, els quals afirmen que «almenys 5 o 6 ocupants que es trobaven en aquesta situació han marxat del barri, suposem que en alguns casos perquè han pogut aconseguir un lloc de treball i s’han traslladat a un pis de lloguer», explica Antonio Montoya, responsable de l’Oficina d’Atenció al Veïnat. Això suposaria baixar la xifra d’ocupants que se situava ara fa un any, aproximadament, en «25 persones», expliquen.

Si més no, encara hi ha diverses persones al barri que es troben en aquesta situació, a l’espera de la regularització del seu status que hauria de derivar en la fixació d’un lloguer social. En aquest sentit, representants de les associacions han de mantenir una trobada aquest mes d’octubre amb l’Ajuntament per tal de veure quines solucions s’ofereixen a aquests immobles ocupats i que són propietat actualment d’entitats bancàries. L’Ajuntament de Reus es va comprometre a estudiar el passat mes de febrer la proposta presentada per l’Associació de Veïns del Barri Gaudí per facilitar que determinades famílies puguin regularitzar la seva situació a través de la fixació d’un lloguer social.

En aquest sentit, el consistori actua «de facto» com a mediador i vehicula la demanda a la Generalitat de Catalunya per, en última instància, fer-la arribar la propietat dels habitatges. Fonts del consistori expliquen que encara «s’està treballant en aquest assumpte».

Per la seva banda dels representants veïnals exposen també que la convivència amb els inquilins d’aquests habitages segueix sent «pacífica». que agrupa aquestes persones. Segons explica Montoya, on sí que es detecten algunes problemàtiques és en algunes accions quotidianes: «en alguns immobles on els ocupants es desplacen amb les garrafes per tal d’anar a buscar aigua. Ens trobem que moltes vegades van a les fonts a cercar-ne i pugen molt carregats i això pot ocasionar problemes en estructures com els ascensors per la càrrega que això suposa». D’altra banda, des de les entitats veïnals diuen que srgueixen «en alerta» davant de les ocupacions i recorden que han tapiat els immobles per evitar que hi pogués haver-hi més untents. Des del barri comenten que actualment «unes 15 persones formen part de la plataforma on s’agrupen aquests ocupants».

Llei antidesnonaments

La marxa d’alguns dels residents dels pisos ocupats es dóna a conèixer quan s’ha donat a conèixer l’aprovació parlamentària de la Generalitat de la llei antidesnonaments que té com objectiu esquivar la suspensió d’alguns articles per part del Tribunal Constitucional de la Llei 24/2015,. La norma proposa com alternativa al lloguer social obligatori que havia contemplat inicialment la llei que hi hagi un sistema per reallotjar les famílies amb un lloguer social de tres anys ampliable a sis.A més, recupera la mediació a través del Codi de Consum i triplica els municipis on es pot pal·liar els efectes dels desnonaments. L’executiu preveu entrar la llei al Parlament de manera immediata perquè es pugui debatre i s’aprovi durant aquest mes.

tracking