Diari Més

Societat

El nou tanatori de Reus Mémora entra en funcionament al Tecnoparc

El nou espai de 2000 metres quadrats té tres plantes i ha tingut un cost d’1 milió d’euros

Una de les sales del nou recinte situat al Tecnoparc.

El nou tanatori de Reus Mémora entra en funcionament al TecnoparcCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tanatori de Mémora ja es troba operatiu. El passat dissabte l’equipament del grup privat va iniciar oficialment la seva activitat a les instal·lacions situades a l’antiga seu de STS, al Tecnoparc. Com va avançar el Diari Més fa unes setmanes, el nou espai té tres plantes: una de subterrània, operativa i d’aparcament; una planta d’entrada on hi ha la recepció i una sala de cerimònies multiconfessional amb capacitat per a 110 persones,; i la primera planta, que acull les tres sales de vetlla. L’equipament consta de 2.000 m2 i també consta d’un espai de tanatopràxia i serveis de floristeria, càtering, wifi i aparcament privat gratuït.

L’obertura del nou tanatori al Tecnoparc, en el qual s’ha invertit prop d’un milió d’euros, segons fonts del mateix Grupo Mémora, mobilitzarà, juntament amb les oficines d’atenció que la companyia de serveis funeraris ja tenia entre l’avinguda President Macià i el carrer Sol i Ortega, una vintena de treballadors que ja formaven part de la funerària. Fins ara, i des de la seva arribada a la ciutat, Mémora havia estat funcionant a través del lloguer d’espais al Tanatori municipal, que al seu torn està gestionat per Serveis Funeraris Reus i Baix Camp. De moment ja s’ha realitzat un servei.

Servei d’acompanyament

El nou tanatori disposa d’un espai específic d’acomiadament on els familiars poden donar el darrer comiat al seu ésser estimat de manera «més íntima i personal», un professional especialitzat en dol i protocol que els acompanyarà mentre duri la vetlla, vetlla, i un espai específic per a nens. Els comiats es poden personalitzar amb música en directe i es poden dur a terme cerimònies multiconfessionals i laiques conduïdes per professionals de la companyia.

En el marc d’aquesta inauguració, Mémora ha programat una una conferència sobre la importància de l’abordatge del final de vida, impartida per un dels membres del Consell el proper 26 d’octubre i un Concert d’Inauguració el dia següent a càrrec de l’Escola de Música del Centre de Lectura. Amb l’entrada en funcionament, Reus es suma als tanatoris que l’empresa funerària té a Cambrils, Salou-Vilaseca, Montblanc, Santa Coloma de Queralt, i Les Borges del Camp. Mémora obrirà pròximament, també, una oficina d’atenció a les famílies a la ciutat de Tarragona. La presència de Mémora a Catalunya s’incrementa arribant als 48 centres, amb 9 tanatoris que són a les comarques tarragonines.

tracking