Diari Més

Sanitat

Denuncien la falta de servei de radiologia del CAP Sant Pere de Reus durant el cap de setmana

El sindicat USITAC diu tenir constància que s’han derivat pacients al Sant Joan més enllà de problemes tècnics puntuals

Una imatge d'arxiu del CAP

Qüestionen el servei de radiologia del CAP Sant Pere de Reus al cap de setmanaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diversos usuaris que van acudir el passat cap de setmana al CAP de Sant Pere van trobar-se amb què van ser derivats fins a l’Hospital de Sant Joan de Reus per tal de poder sotmetre’s a les proves radiològiques. Segons explica una de les usuàries al Diari Més, «ens van comentar que feia dies que l’aparell que fa aquestes proves no funcionava». Una situació que a priori pot semblar puntual, però que sembla haver-se repetit en més d’una ocasió i sense que els aparells presentessin cap mena de fallada tècnica. Almenys, així ho afirma el representant del sindicat USITAC, Josep Tutusaus, qui reitera que la situació no és nova, ja que «tenim coneixement que altres vegades s’han produït més casos en què s’ha derivat a pacients fins el centre hospitalari quan els aparells funcionaven perfectament durant els caps de setmana i els festius»,explica.

En aquest sentit, des d’aquest sindicat afirmen «no entendre» perquè es produeix aquesta situació quan «hi ha un personal que es troba perfectament capacitat per fer anar aquests aparells i s’han dut cursos específics en el personal d’infermeria perquè duguin a terme les plaques». Des de l’Institut Català de la Salut comentaven aquest dilluns que la situació viscuda durant el cap de setmana es devia a «una fallada tècnica puntual» i que dilluns «els aparells ja es trobaven en ple funcionament». Afegien, a més, que «es podrien haver espatllat puntualment amb alguna altra ocasió». Així, fonts de l’ICS desmentien que s’haguessin produït derivacions cap a l’Hospital degut a aquesta problemàtica i afirmen que l’aparell «es troba en funcionament les 24 hores durant tota la setmana». La situació es dóna a conèixer quan des del propi Hospital es recordava a l’estiu de la necessitat de no col·lapsar el servei d’urgències emplaçant a acudir als centres d’atenció primària.

Ho portaran en una reunió

Segons expliquen des d’USITAC, «plantejarem aquesta qüestió en la propera reunió per posar-ho en coneixement». «No ens sembla just que els pacients no puguin fer-se proves bàsiques com plaques de tòrax». La unitat radiològica, fa aproximadament «5 anys que realitza proves durant caps de setmana i els festius».

tracking