Diari Més

El Círcol convoca eleccions el mes vinent per renovar la seva junta

Un total de 315 socis tenen dret a vot en els comicis per la renovació dels representants

L'actual president, Francesc Gras (esquerra) en un acte a la societat El Círcol.

El Círcol convoca eleccions el mes vinent per renovar la seva juntaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La societat El Círcol de Reus canviarà de president el mes vinent després que s’hagin convocat eleccions a la Junta Directiva el proper 27 d’octubre. Un total de 315 socis d’aquesta entitat tindran veu i vot per escollir el nou representant d’aquesta entitat. El nou mandatari agafarà el relleu del fins ara president, Francesc Gras Mercadé, qui ha ostentat el càrrec en els darrers vuit anys i qui ja havia manifestat prèviament que no optaria a la reelecció. Tal i com explicava ell mateix, «s’ha complert una etapa després de dues legislatures de forma continuada i crec que ha estat una etapa de renovació per l’entitat». En aquest sentit, Gras comenta la satisfacció per haver pogut incidir en aspectes econòmics com «l’estalvi en matèries com l’IBI».

La junta actual la conformen, a més de Gras com a president, Pasqual Badia, vicepresident; Carles Tubella, secretari i Josep Maria Aixalà, com a tresorer. Com a vocals hi figuren Claudi Aguadé, Antonio Amador, Joan Busquets, Ricard Font de Rubinat, Josep Maria Martorell, Anton Tapias i Ferran Teixidó.

De moment encara es desconeix si algun membre de l’actual junta optarà a formar part de la llista o eventuals llistes que es puguin presentar. Les candidatures que optin a l’elecció es presentaran mitjançant el sistema de llista tancada, que haurà de ser encapçalada per l’aspirant a president i relacionar el nom de tots els seus membres, amb un mínim de vuit, sense especificació dels càrrecs.

Aquestes cal que siguin avalades per un mínim del 10% dels socis i mostrin les signatures de candidats i avaladors.

Entitat històrica

La societat va ser fundada el 28 de maig de 1852 com una entitat formada per persones d’ideologia diversa, membres de les famílies econòmicament més potents de la ciutat que formaven part de les oligarquies locals, tant la conservadora com la republicana. El 1884 el Círcol situava el seu local social al primer pis de l’edifici construït per la societat «Teatro Casino», propietària del Teatre Fortuny, a la Plaça de Prim, situació que donà a l’entitat molt de prestigi. Entre els serveis que ofereix actualment als seus socis hi ha el del restaurant, bar i biblioteca. També realitza periòdicament diverses activitats culturals i lúdiques obertes a tota la ciutat i acull nombroses conferències durant l’any. És també la seu d'entitats com l’Associació de Concerts i la Jove Cambra de Reus.

tracking