Diari Més

El Centre d'Alzheimer demana a l'Ajuntament que el nou local s'adapti a les necessitats reals

L’entitat es mostra «decebuda» perquè el consistori els ofereix emplaçaments que no s’ajusten a les seves necessitats

Façana de l'actual Centre Diürn, a la carretera de Castellvell.

El Centre d'Alzheimer demana a l'Ajuntament que el nou local s'adapti a les necessitats de l'entitatOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Centre de Dia d’Alzheimerdemana al consistori que l’emplaçament del local s’adapti a les necessitats «realistes» de l’entitat, ja que, segons explica, les propostes que els han ofert fins al moment no satisfan les expectatives o bé «les han desestimat ja d’entrada». L’entitat ha explicat que una de les solucions que els ha ofert fins el moment el consistori és ocupar un local de propietat municipal situat al carrer de Sant Celestí, de 900 metres quadrats, al costat del pàrquing Ferran, que es troba sense cap ús i el qual caldria habilitar. El problema, segons explica la seva presidenta, Maria Teresa Besora, és que «no té sortida exterior com un jardí» i això suposa un problema «ja d’entrada». A més, «no disposa d’il·luminació suficienti és com un túnel», explica, afegint «ja hem manifestat la nostra negativa» a la regidora de Benestar Social.

Altres propostes que s’han posat sobre la taula, però sense arribar a cap acord concret, serien ocupar l’edifici de l’antiga Escola Rubió i Ors, proper a la Riera de Miró, un edifici que des del 1994 fins al 2010 va acollir l’Arxiu Municipal de Reus i actualment és un dels edificis on es guarda material de l’Arxiu Comarcal del Baix Camp. A més, també s’ha posat sobre la taula seria ocupar un espai de l’antic edifici de la presó preventiva, a la carretera de Montblanc. Des del Centre de Dia expliquen que un dels handicaps amb els que es troben són els «alts» costos que implicaria haver d’assumir les obres en el local. I és que aquests ascendirien a 100.000 euros cada 100 metres. Comptant, doncs, «que necessitem un espai de 600 metres, aquests costos ascendirien fins a 600.000 euros», una xifra que des de l’entitat veuen com «inassumible» A canvi, l’Ajuntament faria la concessió del terreny, assumint els costos de manteniment mensuals. Des del Centre de Dia, però, no es descarta tampoc ara per ara que, en cas de no trobar una solució es pogués emprendre una remodelació del centre diürn situat actualment a la carretera de Castellvell.

En aquest sentit, des del Centre expliquen que algunes de les propostes que han posat sobre la taula s’han desestimat «ràpidament des de l’Ajuntament», com per exemple, la de traslladar-se a l’edifici de l’antic hospital de Sant Joan. Tot i això, des de l’entitat afirmen que des del consistori «encara estan buscant possibles alternatives per a què puguem fer el trasllat». L’opció d’estar ubicats al centre de la cpaital del Baix Camp seria vista amb bons ulls per part de l’entitat.

Moció al ple de juny

L’associació d’Alzheimer es va constituir el 1998 i al 2003 es crea de forma específica la seu de Reus i el Baix Camp, un espai pioner a la demarcació. L’entitat reclama en els darrers temps un canvi de la ubicació del local que doni resposta a la «manca d’espai» actual al local de la carretera de Castellvell. En el ple municipal del passat 3 de juny es va aprovar una proposta de resolució per dotar d’un nou espai a aquesta entitat d’un nou emplaçament arran d’una moció presentada pel PSC, PP i Ciutadans, els quals recordaven que «per tal d’oferir un bon servei als usuaris i tenir en compte que la realitat indica que augmentarà a curt termini el nombre de persones afectades».L’entitat va rebre el passat maig l’acreditació que reconeix a l’associació com a entitat especialitzada en «cures a demències sense subjeccions».

tracking