Diari Més

El Rosari de Torxes i les revetlles, protagonistes de la vigília de Misericòrdia

La Cercavila del Masclet també va omplir de música i masclet el centre de Reus aquest dissabte al vespre

El concert d'Alex Bass & The Same Song Band a la Palma.

El Rosari de Torxes i les revetlles prenen protagonisme la vigília de MisericòrdiaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El passeig de Misericòrdia es quedaa les fosques i s'inicia un dels actes més emblemàtics i tradicionals de la Festa Major petita de Reus. És el Rosari de Torxes, que il·lumina el Passeig de Misericòrdia, des de la plaça de la Pastoreta i fins al Santuari de Misericòrdia, amb la llum decirisi torxes. Encapçalat per la creu i els cirials, l'estendard del GrupCultural de Misericòrdies, i acompanyatper tothom que s'hi volgués unir, el rosariva finalitzara l'interior del Santuari, amb la cantada dels Goigsi la veneracióde la Mare de Déu de Misericòrdia.

Cercavila del Masclet i revetlles

La música i la festa també van ser protagonistesd'aquesta vigília de Misericòrdia. Tot just finalitzavenel Seguici Festiui la Diada Castellerade dissabte a la tarda, queel Col·lectiu El Mascletdonava el tret de sortida a la Cercavila del Masclet, amb el llançament de les botes plenes d'aquesta begudade les festes de Reus, feta amb vermut i Plim.Acompanyatsde bandes musicals, el bestiari del Seguici Festiu de la ciutatva ballarpels carrers més cèntrics de la ciutat rodejatsde persones que no es van voler perdre un dels actesmés participatius de la festa. Iniciadaa la plaça del Mercadal i finalitzada a la plaça de la Llibertat, la Cercavila del Masclet va donar pas a les revetlles musicals.

Pels amants del reggae i ska, la Palma de Reus va acollirla 23a edició del festival Reggus, que va comptar amb les actuacionsde l'italià Lion D,que s’ha consolidat com un dels grans artistes emergents de l’escena reggae europea amb els seu estil a cavall del new roots, el dancehall i el hip hop. Tambévan pujara l’escenari el grup badaloní Alex Bass & The Same Song Band, la gran sensació de l’escena reggae estatal. Van completarel cartell Kiki Sound, disjoquei de referència en el dancehall; Freedom Cry Soung, grup referència de reggae que enguany celebra el seu 15è aniversari; i Piramatical Sound, grup reusenc que enguany serà la representació de l’escena de reggae local.

La plaçad'Anton Borrell va acollir la revetlla jove, que va comptar amb les actuacions de l’Orquestra Allioli i el grup de versions de Marçà, al Priorat, Mano’s Rock. La plaça de la Llibertat, per la seva banda, va acollir la revetlla amb l’Orquestra Melodia, la més antiga de les comarques tarragonines que encara segueix en actiu, sent fundada l’any 1931.

Un moment del concert a la plaça d'Anton Borrell.

El Rosari de Torxes i les revetlles prenen protagonisme la vigília de MisericòrdiaDiari Més

Un moment del concert a la plaça d'Anton Borrell.

El Rosari de Torxes i les revetlles prenen protagonisme la vigília de MisericòrdiaDiari Més

tracking