Diari Més

Tradició

Reus compta amb prop de 560 Misericòrdies empadronades

La més jove és del 2009 i la més gran, del 1922

La ciutat compta amb prop de 560 Misericòrdies empadronades

La ciutat compta amb prop de 560 Misericòrdies empadronadesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Coris, Misis, Coies i Misericòrdies. Fins a 561 de les dones empadronades a Reus porten el nom de la verge, patrona de la ciutat que celebra aquests dies en el seu honor la Festa Major petita. El col·lectiu de Misericòrdies, des de la més petita a la més gran, es donaven cita ahir al Palau Municipal amb motiu de la XXIV Trobada de Misericòrdies. No totes hi van poder ser, però sí una àmplia representació que deixa bona mostra de l’arrelament que el nom manté al municipi. De les 561 que estan registrades a Reus, la més jove va néixer fa set anys, al març del 2009, mentre que la més veterana ho feia l’any 1922, ara en fa ni més ni menys que 94 anys.

La Trobada de Misericòrdies se celebra a la capital del Baix Camp des del 1993, l’any en què es va commemorar el IV Centenari de l’Aparició de la Mare de Déu de Misericòrdia. Amb tot, aquest no és l’únic acte que la Festa Major reserva per a les afortunades Coris, i és que aquestes eixerides reusenques ja van prendre part, diumenge passat, de la solemne baixada al Santuari de Misericòrdia per guanyar el Jubileu de la Misericòrdia. Ahir, l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, acompanyat d’altres autoritats oferia una recepció a les dones amb nom de Misericòrdia.

Els Guardons de la Ciutat

El programa de la Festa Major de Misericòrdia 2016 reserva la jornada d’avui per al lliurament dels Guardons de la Ciutat, que premien la tasca d’un reguitzell d’entitats i persones de destacada aportació a la localitat i vinculades, en la seva majoria, als àmbits de l’ensenyament, la cultura i els moviments associatius. També per al nomenament, com a Fill Il·lustre de Reus, del teòleg i pensador Josep Gil i Ribas, al saló de plens.

tracking