Diari Més

Serveis

Es triplica l'ús de les estacions de recàrrega de vehicles elèctrics gràcies al nou punt ràpid

El conseller d'Empresa i Coneixement, Jorgdi Baiget, ha inaugurat el punt de recàrrega ràpida de Reus que funciona des del juliol

Es triplica l'ús de les estacions de recàrrega de vehicles elèctrics gràcies al nou punt ràpid

Es triplica l'ús de les estacions de recàrrega de vehicles elèctrics gràcies al nou punt ràpidACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, i l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, han inaugurat aquest dimecres 21 de setembre l’estació de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics ubicat a la plaça de la Llibertat. Aquest punt, que es va posar en funcionament a mitjans de juliol, n’ha multiplicat el nombre d’usos. En aquest moment ja s’han fet 160 recàrregues, per la qual cosa la mitjana mensual ha passat de les 30 al centenar.

Properament entrarà en servei el segon punt de recàrrega ràpida a Reus, situat a la zona blava de la Riera de Miró. La instal·lació d’aquests dos punts de càrrega ràpida han suposat una inversió total de 71.000 euros. Cal dir que ha comptat amb una subvenció de de l’Institut Català de l’Energia de 46.000 euros i una proporcionada pel Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme 15.000 euros.

Amb l’entrada en servei del punt inaugurat aquest dimecres, Reus compta un parc de 18 punts de recàrrega en distribuïts en deu ubicacions diferents que poden atendre fins a 26 vehicles simultàniament. Cal dir que l’activitat d’aquests punts de càrrega ha fet una gran crescuda al llarg dels anys. El 2014 es van efectuar 327 recàrregues, el 2015 se’n van realitzar 1.999 i durant el 2016 ja se n’han fet 2.820. Pel que fa al nombre de vehicles elèctrics a la ciutat, Reus Mobilitat i Serveis té registrats un total de 126 usuarus d’aquest tipus de vehicles.

Catalunya compta amb 11 nous punts de càrrega ràpida

La inauguració del punt de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics de Reus també ha servit per presentar les 11 estacions d’aquestes característiques que s’han posat en marxa aquest estiu amb el suport de la Generalitat. Aquests punts de recàrrega ràpida, que se sumen als 19 ja existents, formen part d'una primera fase de la xarxa de recàrrega que impulsa la Generalitat arreu del país. L’acció s’emmarca en un pla estratègic que preveu la instal·lació de 21.000 nous punts de recàrrega lenta, 360 de semi ràpida i 81 de ràpida. Aquests darrers permeten carregar fins a un 80% de la bateria en menys de 30 minuts.

tracking