Diari Més

cultura

Exhaurides les entrades per veure el documental 'Les 7 vides d'Eduard Toda'

Es preveu fer una segona projecció

Caràtula del documental

Exhaurides les entrades per veure el documental 'Les 7 vides d'Eduard Toda'Diari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les 240 entrades per assistir de franc a la projecció del documental Les 7 vides d’Eduard Toda el proper 16 de setembre a l’auditori del Palau Bofarull s’han exhaurit en poques hores. En motiu de l’èxit, es preveu fer una segona projecció a Reus d’aquest reportatge periodístic que encara no té data.

Les 7 vides d’Eduard Toda repassa la figura i el llegat del del diplomàtic, egiptòleg i bibliòfil reusenc, impulsor de la reconstrucció dels monestirs d'Escornalbou i de Poblet. Toda també va redescobrir el català de l'Alguer, entre altres fites. El documental aporta nova llum sobre les motivacions de Toda i els recursos amb què va comptar per dur a terme la seva tasca. A més, també s’introdueix en l’aspecte més personal de la seva vida tot reproduint les úniques imatges enregistrades que es coneixen de Toda i recollint testimonis d’especialistes en la seva figura.

El documental, que també es projectarà a Barcelona, Tortosa, l’Alguer, Lleida i el monestir de Poblet, és obra de Ramon Masip, Toni Orensanz i Manuel Vinuesa i compta amb el suport de la Diputació de Tarragona. La projecció d’aquest documental esdevé un dels actes destacats de l’Any Toda que impulsen l’Ajuntament de Reus, la Diputació i la Generalitat.

tracking