Diari Més

JUDICIAL

El jutge cita a declarar el gerent de l'empresa Traiber a finals de setembre

Luis Márquez havia d’haver comparegut ja abans de l’estiu com a part de la plantilla de la fabricant de pròtesis, investigat en la peça número 4 d’Innova

Una imatge d'arxiu de la façana de Traiber, al polígon Mas de les Ànimes de Reus.

El jutge cita a declarar el gerent de l'empresa Traiber a finals de setembreCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fundador i propietari de Traiber, Luis Márquez, declararà la darrera setmana de setembre al jutjat d’instrucció número 3 de Reus. El jutge l’ha citat en el marc de la peça separada número 4 del cas Innova, que investiga si la fabricant de pròtesis va subornar facultatius d’arreu del territori per tal que prioritzessin en els implants als seus pacients aquesta marca, la qual hauria subministrat a hospitals públics i privats peces presumptament en mal estat, i apunta irregularitats en la relació entre Traiber i l’Hospital Sant Joan de Reus, entre altres. El mateix Márquez ja havia declarat un primer cop al maig del 2015, en seu policial i en el marc de la detenció que va tenir lloc com a part de l’Operació Cirurgia. El propietari de Traiber, ara en concurs de creditors, està investigat per suposats delictes societaris, de falsedat documental, contra l’Administració pública, blanqueig de capitals i contra la salut pública.

Després d’haver pres declaració a extreballadors de l’empresa, acusats d’una dotzena de delictes, i a prop de 50 metges de diferents clíniques i hospitals, per haver cobrat presumptament comissions irregulars a canvi de col·locar les protèsis suposadament defectuoses, i tenint en compte l’avanç de la instrucció, el jutge voldria, tal com apunten fonts properes al cas, preguntar Márquez sobre qüestions que aquest tram de la investigació, gran part de la qual sota secret de sumari. hauria tret a la llum. El propietari de Traiber, de fet, hauria d’haver comparegut al jutjat abans de l’estiu, com a part de la plantilla de la fabricant de pròtesis, però la seva declaració no va tenir lloc finalment i ha estat ara assenyalada en primer terme per al 26 de setembre, una data que podria variar en tractar-se d’un dia no laborable a Reus.

Els implants «són perfectes»

De fet, Luís Márquez, ja ha manifestat públicament en diverses ocasions el seu punt de vista sobre els fets i, l’any passat, en una entrevista concedida a Interviú, explicava que «em sento un cap de turc d’una lluita política. Crec que utilitzen el meu cas com una cortina de fum» i afegia que «els diria als pacients que estiguin absolutament tranquils: les pròtesis són perfectes.»

tracking