Diari Més

Misericòrdia 2016

La Baixada de Misericòrdia congregarà 170 diables i batrà rècords d'integrants

L’Escola Eduard Toda, l’Aplec Baix Camp i el Carrasclet realitzaran els avisos d’honor a la Carretillada

Una imatge d'arxiu del Ball de Diables de Reus durant la Carretillada de Misericòrdia.

La Baixada de Misericòrdia congregarà 170 diables i batrà rècords d'integrantsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A pocs dies de posar el primer peu a Misericòrdia 2016, els Diables de Reus enllesteixen els actes que desplegaran durant la Festa Major. Tot just ahir, donaven a conèixer el cartell que il·lustrarà una nova edició de l’A Reus, Correfoc!, obra de la sòcia del col·lectiu Clara Madurell. Enguany, l’acte, que se celebrarà el 17 de setembre, comptarà amb la presència del Ball de Diables petit del Morell i amb la Colla de Diables Infantils de Les Borges del Camp, a banda dels elements infantils de la colla: La Cabra petita, el Drac petit i el Ball de Diables Infantil de Reus. El correfoc infantil arrencarà a un quart de nou de la nit des de la plaça Catalunya i acabarà a la plaça del Mercadal. Als més menuts els succeiran els adults. Tot plegat aplegarà a Reus uns 350 diables d’arreu del territori.

Al vessant adult de l’A Reus, Correfoc! hi prendran part el Ball de Diables de La Ràpita, el Ball de Diables de La Llacuna, els Diables de Ribes Colla Jove, els Diables de Santa Oliva, el Ball de Diables del Morell, el Drac de Terrassa, el Drac de Bellvei i tots els elements de foc reusencs: la Víbria, la Vedella, els bous de foc, el Drac, el Ball de Diables de Reus i la Cabra. A les set de la tarda hi ha prevista la plantada de bestiari a la plaça Prim i a partir de dos quarts de deu de la nit començarà el correfoc des de la plaça Mercadal. Un cop de tornada, cada colla farà una encesa de lluïment i, per acabar es realitzarà una gran encesa conjunta. Des del Ball de Diables de Reus fan «una crida als reusencs i reusenques a participar del correfoc, que vinguin ben preparats amb roba de cotó, amb barrets de palla o mocadors per ballar, saltar i córrer amb nosaltres».

«El moment més dolç»

A la mateixa reunió en què s’acabaven de perfilar els últims detalls de cara a aquesta Misericòrdia 2016, el Ball de Diables de Reus va acordar encarregar els avisos d’honor de la Carretillada a l’Escola Eduard Toda –coincidint amb la celebració de l’Any Toda–, l’Aplec Baix Camp –en reconeixement a les seves 50 edicions– i el Carrasclet –que enguany viurà el seu 30è aniversari–. Pel que fa a la Baixada, s’espera la participació de 78 diables adults, 60 de petits i una trentena de tabalers, xifres que superen de llarg les de l’any anterior i donen lloc al «moment més dolç de la vida» del col·lectiu. D’aquests 78, prop de 16 són particulars. La previsió és que a la Baixada cremin 6.000 carretilles, més 400 a la Carretillada i unes 5.000 que hauran cremat en l’A Reus, Correfoc!.

tracking