Diari Més

Veïnal

La FAVR no participarà en la redacció del nou reglament de participació ciutadana

La federació d'associacions de veïns considera que ha estat menystinguda per part de la regidoria municipal

Montserrat Flores, regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, durant la presentació del procés de redacció del reglament.

La FAVR no participarà en la redacció del nou reglament de participació ciutadanaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació d’Associacions de Veïns de Reus (FAVR) ha anunciat que no participarà en la redacció del nou reglament de participació ciutadana de la ciutat. Aquest procés de redacció ha estat presentat aquesta setmana per l’Ajuntament reusenc i l’entitat veïnal, que aplega a 34 associacions de la ciutat, ha decidit no prendre-hi part en considerar-se menystinguda per part dels responsables municipals.

Segons que han explicat aquest divendres des de la FAVR, a l’inici del present mandat municipal, l’associació i l’Ajuntament «havíem iniciat converses sobre el procés de redacció del nou Reglament de Participació Ciutadana». L’interlocutor municipal havia estat l’alcalde, Carles Pellicer «aleshores també responsable directe de l’Àrea de Participació» i tècnics municipals de la mateixa àrea. Segons afegeixen des de la FAVR, «fins i tot havíem contactat amb la Facultat de Ciències Jurídiques d ela URV per demanar la seva col·laboració entenent que hi ha molts aspectes al Dret Administratiu i que fora convenient el seu assessorament».

La federació veïnal també es va posar en contacte amb altres entitats similars d’altres ciutats per demanar reglaments que servissin de model i acumular informació.

Per aquest motiu aquest divendres des de la FAVR han explicat en un comunicat que «mostrem la nostra sorpresa pel fet que aquestes converses hagin estat ignorades per l’actual regidora en la presentació del nou procés de redacció del reglament». I afegeix que l’assemblea de la Federació ha decidit finalment no participar en els treballs de redacció del reglament «entenent que tota la feina i els compromisos existents, queden desautoritzats».

tracking