Diari Més

Telecomunicacions

El Wifi obert es posarà en marxa la setmana vinent amb 16 punts fixos

Aquesta setmana és la darrera en la que la xarxa gratuïta reusenca es troba en fase de proves abans de la posada en funcionament

Un dels punts wifi instal·lats a la plaça del Mercadal.

El Wifi obert es posarà en marxa la setmana vinent amb 16 punts fixosOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El servei de Wifi gratuït es posarà en marxa la setmana vinent, en una data que encara que està per determinar. La instal·lació dels punts Wifi, principalment en el centre de la ciutat, ja ha finalitzat, segons explicaven ahir des de l’empresa responsable d’implantar aquest servei. En aquests moments, la xarxa es troba en fase de proves internes i encara no s’hi pot navegar. Tot i això, aquesta apareix identificada en els dispositius mòbils com reus_wifi_enproves. Una vegada el servei estigui plenament operatiu, la connexió redirigirà, de forma automàtica, a una pàgina on s’oferirà informació sobre la ciutat. Concretament, un 50% dels continguts informatius d’aquest portal faran referència al propi consistori. Un 25% seran espais sobre l’oferta comercial, que aniran a càrrec de l’adjudicatari. Mentre que l’altre 25% restant tindrà, en principi, un ús destinat a la publicitat. Aquesta xarxa municipal oferirà Internet de forma gratuïta, però té restriccions de banda.

D’altra banda, el servei també contempla la instal·lació d’una pantalla de grans dimensions a l’entorn de la plaça Prim i del carrer de Llovera, on també s’oferirà informació sobre la ciutat, en la línia de l’aplicació mòbil.

En total s’han instal·lat 16 punts que es troben al Raval de Martí Folguera amb carrer del Vent; el Raval de Sant Pere, a l’alçada de la Prioral; a la plaça del Mercadal, davant de l’Ajuntament i amb la cruïlla amb el carrer de la Mar.

Així mateix, a la plaça d’Evarist Fàbregas, a la confluència entre la plaça de Catalunya i el Raval de Santa Anna, la Plaça de Prim, al carrer de Sant Joan, a l’alçada de l’antic Hospital de Sant Joan, així com la plaça del Pintor Fortuny. Fora del nucli antic, també hi ha punts instal·lats a l’estació d’autobusos. així com a l’avinguda del Carrilet a tocar de l’avinguda de Pere el Cerimoniós, a l’avinguda de Sant Jordi i finalment, a l’edifici de la Palma, situat al carrer Ample. La posada en marxa del servei inalàmbric es remunta al setembre de 2015, quan es va obrir el concurs públic per l’adjudicació d’aquest servei.

tracking