Diari Més

Serveis

L'any passat es van abandonar seixanta vehicles a la via pública a Reus

Els cotxes i motos que es troben en places d’estacionament són objecte d’avís i si el propietari no accedeix a la retirada es transporten al Dipòsit

L'abandonament de vehicles a la via pública es salda amb 60 expedients

L'abandonament de vehicles a la via pública es salda amb 60 expedientsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Reus va obrir 60 expedients per abandonament de vehicles a la via pública durant el 2015. Així, d’aquesta seixantena, en la meitat dels casos els vehicles van ser retirats finalment per la grua, mentre que en l’altra meitat n’hi va haver prou amb la notificació perquè el propietari retirés el seu vehicle del lloc que ocupava durant un llarg període de temps a la via pública. El protocol d’actuació en aquests casos indica que han de passar fins a 72 hores per tal que es pugui efectuar la retirada del vehicle. Així, abans de procedir la grua a la retirada, hi ha un sistema de notificació al propietari que es duu a terme mitjançant un adhesiu enganxat al costat del vehicle.

En les darreres dades conegudes, Guàrdia Urbana es recordava que durant el 2014 la grua municipal va realitzar fins a 220 serveis dins del qual hi figurava precisament el de l’abandonament i es constatava una tendència a la baixa en els serveis que prestava aquest vehicle de transport municipal. D’altra banda, cal recordar que el servei d’arrossegament, transport i retirada de de vehicles per mitjà de grua sortia a licitació l’octubre de 2015 per un import total de 403.319,08 euros. La formalització del contracte es va realitzar el passat mes d’abril i l’adjudicatària va ser Bercose, SL.

Vida útil dels vehicles

Segons s’especifica en l’ordenança municipal, vigent des de gener de 2014, la tarifa que ha d’assumir l’usuari per la retirada dels vehicles quan aquests són duts al Dipòsit Municipal són de 92,50 euros en el cas de turismes; 42,05 en el cas de les motocicletes i 25,25 euros pel què respecta als ciclomotors. A aquest preu cal sumar l’import diari per la custòdia del vehicle, amb un cost de 8 euros en els cas dels cotxes, 3,95 euros en el cas de les motocicletes i 2,55 en el cas dels ciclomotors. Tanmateix, la normativa especifica que les tarifes de retirada es redueixen en un cinquanta per cent en el cas de vehicles exempts de l’impost sobre tracció mecànica, matriculats a nomde persones amb minusvalia.

Pel què fa la capacitat del dipòsit municipal, aquest té actualment una capacitat aproximada per a 650 vehicles. Un parc de vehicles que durant el 2015, van veure com deixaven de tenir vida útil un total de 137. En aquest sentit, segons expliquen des de l’Ajuntament, de manera periòdica el propi consistori en tramita la retirada i realitza el tractament i descontaminació de vehicles que es troben en aquest emplaçament per haver finalitzat el seu cicle. Són casos com els esmentats per abandonament, així com renúncia voluntària del seu propietari, baixa definitiva o residu sòlid. Aquest servei es fa a través d’una empresa especialitzada i degudament acreditada, segons s’explica des del consistori municipal.

Més enllà de Reus, alguns municipis de la comarca formen part del servei de Recollida i Desballestament de Vehicles abandonats i fora d’ús que es presta des del Consell Comarcal del Baix Camp. En aquest cas, les darreres dades facilitades indicaven que es van tramitar durant 2015 fins a 64 expedients per motius d’abandonament. Entre les poblacions amb més casos a la comarca hi havia la de Cambrils.

tracking