Diari Més

Salut

'Repatrien' de Buenos Aires a l'Hospital Sant Joan un turista amb una afecció digestiva

Un vol regular assistit per serveis mèdics va traslladar el pacient el passat diumenge

L'aeronau va fer escala a Frankfurt abans de deixar el pacient a Reus.

'Repatrien' de Buenos Aires a l'Hospital Sant Joan un turista amb una afecció digestivaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un veí de Reus que passava les vacances a Argentina va ser traslladat, aquest diumenge, des de Buenos Aires fins a l’Hospital Sant Joan a causa de «l’agreujament», en plena estada, d’una «afecció digestiva que ja se li havia manifestat anteriorment», i que l’havia portat en els darrers dies a ser atès al Sanatorio Mater Dei, a la destinació on es trobava «quan la patologia va manifestar-se». El pacient, que va completar el trajecte de tornada a casa en vol regular assistit per serveis mèdics, arribava a Reus després d’haver fet escala a Frankfurt, per continuar el tractament ara des del Sant Joan. L’home havia contractat una assegurança que s’ofereix de forma relativament habitual quan es realitza un viatge llarg i que permet, en cas de malaltia, reclamar l’anomenada «repatriació» per posar-se en mans de facultatius al lloc d’origen.

Per a poder desfer el camí cap a la ciutat d’origen, però, i tal com apunten fonts de l’empresa Global Medical Transworld, «cal que el pacient es trobi estable i estigui en condicions d’aguantar un desplaçament que, si requereix de serveis com el que nosaltres oferim, acostuma a ser prou llarg». Les mateixes fonts detallen que «repatriacions» del tipus de la que va fer-se aquest diumenge «es porten a terme des de qualsevol part del món».

«Reus té limitacions»

Tot i subratllar que aquest trasllat al Sant Joan va produir-se en un vol regular assistit i no en vol ambulància, fonts de la companyia de serveis sanitaris apunten que «no és habitual que fem servir l’Aeroport de Reus perquè té limitacions i, tal com passa amb altres aeroports petits, els horaris són un problema i ja optem directament per Barcelona». A més, «si venim des d’un punt llunyà, com ara un país africà, no és estrany que hàgim de demanar el servei de duanes. L’Aeroport de Reus no en té un de permanent i ens caldria sol·licitar-lo amb 72 hores d’antelació, però trasllats d’aquestes característiques tenen marges de temps més curts i no podríem esperar tant». El passat cap de setmana, l’òrgan d’un donant del Joan XXIII viatjava per carretera per la manca de controladors a Reus.

tracking