Diari Més

Reactiven el rellotge de la plaça Prim després de dues setmanes

Problemes tècnics afectaven la lectura de la pantalla i Borges havia decidit desconnectar-lo

Reactiven el rellotge de la plaça Prim després de dues setmanes

Reactiven el rellotge de la plaça Prim després de dues setmanesOlívia molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El rellotge de la plaça Prim torna a indicar als reusencs l’hora, la temperatura i la humitat, després de prop de dues setmanes fora de servei per problemes tècnics. L’empresa que s’hi anuncia, la local Borges, va decidir el passat 25 d’agost desconnectar la pantalla per evitar «dificultats a la lectura» dels missatges que habitualment s’hi emeten, a l’espera que l’instal·lador reparés una avaria que no permetia distingir nítidament els caràcters led. Al moment de prendre’s la determinació, feia almenys set dies més que l’emissió de la informació generava errades en la interpretació, fet pel qual «vam pensar que seria millor no mantenir-lo en marxa si no es podia llegir, apagar-lo mentre es resolen aquests problemes aliens a nosaltres i que han anat a més», precisaven en aquell moment fonts de Borges.

Un cop resolta la incidència, almenys aparentment, el mecanisme s’il·luminava ahir amb total normalitat com a l’element emblemàtic de la plaça Prim, amb idèntics indicadors als que exhibia abans de ser desconnectat i informació correcta en els tres paràmetres. Es dóna la circumstància que, des del passat 20 de setembre del 2015, Borges ocupa l’espai publicitari situat a la part superior del rellotge, com a relleu de la marca Coca-cola, la qual havia deixat vacant aquest punt clau a la ciutat el 15 d’abril anterior com a conseqüència, tal com va detallar llavors la pròpia companyia, d’un «canvi de rumb en la política de màrqueting» de la multinacional i després d’haver-s’hi estat des de la dècada dels 80.

Entre 8.000 i 9.000 euros anuals

Segons les dades que van transcendir en el moment en que Borges passés a ocupar aquest espai, anunciar-s’hi té un preu que oscil·laria entre els 8.000 i els 9.000 euros anuals. D’aquí a poc més de quinze dies, l’empresa reusenca celebrarà el seu primer aniversari a la plaça Prim. L’establiment al rellotge va aixecar, al moment de materialitzar-se, una gran expectació a peu de carrer, i l’encesa del cartell va realitzar-se entre aplaudiments. I és que, des de l’adéu de Coca-Cola, l’espai publicitari lluïa una pancarta on podia llegir-se que el rellotge es trobava «disponible» per a un nou anunciant que rellevés la marca de begudes.

La col·locació del nou cartell, que també està il·luminat durant les nits i que mostra únicament el logotip de l’empresa, va tenir lloc un diumenge, dos dies després que Borges fes públic, a través d’un comunicat enviat el lloguer de l’espai publicitari. Molts aprofitaven per prendre fotografies del moment de la instal·lació. L’activitat de Borges a la ciutat on hi és present des de 1957, actualment dóna ocupació a més de 400 persones entre les dues plantes industrials, oficines i altres. A més d’oferir informació sobre l’hora, la temperatura i la humitat, el rellotge difon també missatges per festes o vinculats al CF Reus.

tracking