Diari Més

L'Estadi inicia els treballs preliminars del segon projecte per Tarragona 2017

Les obres pròpiament dites començaran al camp de futbol i al Pavelló Olímpic la setmana vinent

L'Estadi inicia els treballs preliminars del segon projecte per Tarragona 2017

L'Estadi inicia els treballs preliminars del segon projecte per Tarragona 2017Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els preparatius per als Jocs Mediterranis comencen a materialitzar-se als equipaments que acolliran part de les proves a Reus. A l’Estadi, arrencaven aquests dies els treballs previs al segon projecte de millora del camp de futbol, després que culminessin a finals d’agost unes obres inicials i tramitades d’urgència que han servit per reemplaçar el terreny de joc i cobrir-lo amb una catifa de mil rotlles de gespa de l’Ebre. Aquest segon projecte preveu millores a graderies i accessos, la reconversió en aparcament d’una part del camp de rugbi, l’eliminació de les barreres arquitectòniques al global del recinte, nous serveis i l’ampliació de la zona per als mitjans de comunicació, entre altres. Les feines pròpiament dites no començaran, però, fins la setmana vinent, i coincidiran amb les que també han de portar-se a terme al Pavelló Olímpic: dos projectes serviran per portar a terme, d’una banda, la impermeabilització de les cobertes i, de l’altra, la reforma dels vestidors, la substitució de la xarxa d’aigua freda, la remodelació dels vestíbuls i del punt d’atenció als usuaris, i la reubicació de la sala tècnica de comunicacions, entre altres.

Reus Esport i Lleure (Rellsa) va adjudicar el passat 8 d’agost l’adequació i reforma de l’Estadi a Eiffage Infraestructuras SA per un import de 539.482,50 euros més IVA. Pel que fa al Pavelló Olímpic, les obres de remodelació s’adjudicaven a Copisa Constructora Pirenaica SA per un import de 773.576,96 euros més IVA, mentre les obres d’impermeabilització de les cobertes laterals les executarà Construcciones Asensio SL (COASA) per un import de 97.752,78 euros més IVA. Abans, l’empresa Garden Tona SL va encarregar-se de la millora i substitució de la superfície de joc, que permetia finalment el passat dissabte el debut del CF Reus a la Segona Divisió davant l’afició i al feu de la capital del Baix Camp.

Compatibles amb l’activitat

En el cas de l’Estadi, el mateix document del segon projecte ja detalla que les obres que es portin a terme es compatibilitzaran amb l’activitat del CF Reus, que competeix al camp de futbol, i que, per a realitzar-les, no es tancaran alhora més de 500 de les 4.500 localitats de què disposa l’equipament. La capacitat de l’Estadi, amb tot, s’ampliarà únicament «si la ciutat ho vol», tal com ha apuntat, en alguna ocasió, el regidor d’Esports, Jordi Cervera.

Sobre el Pavelló Olímpic, a més de les actuacions a vestidors i vestíbuls, a la primera planta s’executarà una remodelació integral de les zones est i oest, es condicionarà la sala de premsa i s’habilitaran oficines de serveis esportius. Més enllà d’impermeabilitzar les cobertes, s’instal·laran dos videomarcadors de setze metres quadrats

tracking