Diari Més

Lleure

Reus mou fitxa amb el I Open de Dòmino

L’Associació de Veïns Monestir organitza un torneig amb els millors clubs de Catalunya

Els membres de la secció de dòmino de l'Associació de Veïns Monestir.

Reus mou fitxa amb el I Open de DòminoCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Reus acollirà el proper diumenge, 4 de setembre, el I Open de Dòmino. El torneig tindrà lloc a la seu social de l’Associació de Veïns Monestir, organitzadora de la iniciativa i participant a través de la secció que la pròpia entitat de veïns va crear ara fa un any i que compta amb 12 jugadors. L’equip reusenc vol fer valer la seva condició de subcampió per equips en la fase final de la XIV Edició de la Lliga de Tarragona -només se’ls va resistir en la final el CD Torredembarra Verd- per plantar cara als màxims rivals, que vindran de diversos indrets com Canyelles, Sitges o Barcelona. S’espera que fins al Baix Camp es desplacin una quarantena de parelles, «una bona afluència per un torneig d’aquestes característiques», segons explica el president de l’associació de veïns reusenca, Alfons Berbel.

Entre els favorits per endur-se la victòria hi ha els membres del club l’Ampolla, segons ecomenten des de l’entitat reusenca, sense oblidar-se dels seus botxins del Tarragonès en la darrera final provincial. I és que, «com passa amb els escacs, aquí la intel·ligència hi té un paper important per superar els teus oponents». A més, «has de tenir una parella que sigui complementària amb tu». Sense deixar de banda allò que, molt sovint, pot acabar decantant la balança: el factor «sort». Tot plegat, en «partides que tenen una durada limitada a 45 minuts», explica Berbel. En aquest cas, però, des de l’organització es decidirà quin serà el sistema de puntuació, que podrà estar limitat a aquests tres quarts d’hora o bé amb la realització de 5 partides a 300 punts.

La iniciativa arriba després de l’intent fallit per part de l’associació veïnal d’organitzar un campionat de Catalunya durant les darreres festes de Sant Pere, tot i que, segons explica el president de l’associació, la cita «va topar-se amb problemes logístics ja que coincidia amb les Eleccions Generals del passat mes de juny».

Considerant aquest factor, des de l’entitat veïnal es va tornar a posar fil a l’agulla i es va decidir convocar el torneig coincidint amb les festes del barri que comencen aquest divendres. Així, des de les 8 del matí i fins les 2 del migdia, aproximadament, Reus «mourà fitxa». No és cap novetat que «majoritàriament la gent gran» hi prendrà part, però «també s’hi animaran alguns joves i algunes dones», explica el president de l’associació de veïns. En aquest sentit, Berbel explica que en el cas reusenc hi ha una gran afició al dòmino: «només cal acostar-se a un dels bars de la zona de la Pastoreta per veure com almenys vuit taules estan plenes de gent que està jugant, sense deixar de banda les partides que es fan setmanalment a partir del migdia».

Sigui quin sigui el resultat, els reusencs compten amb el reconeixement tant d’aquells que són aficionats a aquest joc, com des de les pròpies institucions. De fet, el propi Ajuntament de Reus ja els va concedir una placa després de quedar en la segona posició esmentada anteriorment.

La competició del proper cap de setmana ofereix «suculents» premis per a les cinc millors parelles. El primer classificat s’endurà 200 euros i dos pernils. El segon, 150 euros i dues espatlles de pernil. La tercera parella sumarà 100 euros i serà obsequiada amb dos formatges. També seran premiats la quarta del rànquing, amb 50 euros i dos formatges, i la cinquena, amb un lot d’embotits ibèrics. Quan finalitzi la primera partida, hi haurà una sardinada popular per a tots els que hi participin.

Les inscripcions per aquest primer Open es poden fer el mateix dia de la competició, de 8 a 9 del matí, al carrer Miami número 12. Entre els propers reptes dels reusencs hi ha el de participar al Campionat d’Espanya per parelles que tindrà lloc a l’octubre a Salou del 28 al 31 d’octubre.

Precisament, en aquesta localitat hi ha la seu de la Federació Provincial de Tarragona, la qual compta amb 22 equips de localitats com Cambrils, Salou, Calafell, El Priorat de Banyeres, l’Ampolla, Creixell, Roda de Berà, Vilafortuny, Tarragona o Calafell. Competicions com la del proper diumenge formen part del calendari de tornejos que organitza periòdicament la Federació Espanyola De Dòmino.

tracking