Diari Més

Urbanisme

Busquen inversors per construir un hotel projectat a Mas Iglesias al 2009

La promotora preveia edificar un edifici de 6 plantes amb 110 habitacions, a prop de la Biblioteca Pere Anguera

Busquen inversors per construir un hotel projectat a Mas Iglesias al 2009

Busquen inversors per construir un hotel projectat a Mas Iglesias al 2009Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’augment de les places hoteleres a Reus haurà de seguir esperant. Almenys, fins que no es trobi un inversor per al projecte de l’hotel que es preveu aixecar a la zona de Mas Iglesias, entre els carrers de Mercè Rodoreda i Josep Carner. Els terrenys van ser adquirits per l‘empresa aragonesa Proyectos Empresariales Chico S.L, qui assegura que «estem treballant per atraure inversors», sense voler concretar més detalls sobre l’estat de la operació.

El fet és que es compleixen ja 7 anys des que es projectés aquest equipament, que, segons es detalla en el projecte, consta de 110 habitacions repartides en 6 pisos i planta baixa, a més de 30 places d’aparcament. Un projecte que des de la promotora, amb seu a Saragossa, «no descartem que pugui tenir algunes modificacions, tot i que confiem en què pugui seguir endavant». L’Ajuntament de Reus, per la seva banda, va atorgar la llicència d’obres el febrer de 2009. Temporalment, doncs, la data en què estava previst que es dués a terme coincidia amb un context econòmic marcat clarament per la crisi econòmica.

El perímetre del solar està vallat i el conjunt presenta un bon estat de conservació. Només s’hi pot veure el rètol de l’empresa constructora, Maenju, amb seu a Reus. El conjunt consta de 948 metres quadrats, mentre que les dimensions de la superfície construïda són de 5.986 m2. Es troba situat a pocs metres de la Biblioteca Pere Anguera.

Mentre es desconeix quin serà el futur d’aquest establiment, un altre dels equipaments que semblen més a prop de fer-se realitat, almenys a curt termini, és el de l’Hotel del Pallol. Aquest projecte contempla fins a 70 habitacions, i estarà situat a la plaça d’Evarist Fàbregas. Tal i com apuntaven diverses informacions, restaria pendent arribar a un acord amb el propietari de l’immoble del carrer de l’Hospital número 26-28. Es tracta de l’única casa que segueix amb peu després de l’enderrocament dels immobles afectats amb els quals la promotora va arribar a un acord amb els seus propietaris i que comprenen l’illa delimitada pels carrers de la Presó, Montserrat, Hospital i la plaça d’Evarist Fàbregas. L’adjudicació pública, per la seva banda, va quedar fixada en 50 anys, amb la possibilitat d’ampliació per deu anys més. El proper mes es podrien conèixer els detalls definitius sobre aquest nou establiment. De moment, es compta amb la planta subterrània. A banda de l’hotel, està previst que una part del solar sigui destinat a usos comercials.

De materialitzar-se aquests dos projectes, la ciutat podria donar un salt endavant pel què fa al nombre de places ofertades en els darrers anys. En aquest sentit, cal destacar la posada en funcionament al 2015 de l’Hotel Centre, al carrer de l’Hospital, un dels equipaments que conformaven el projecte d’oci i restauració Espai Prioral, promogut per Vesna Immobiliaria, i que compta amb 18 habitacions.

D’altra banda, la zona sud va veure com, després de les dificultats de la promotora, Crisan Borges, per trobar algú que se’n fes càrrec, finalment obria, al novembre de 2014, l’Hotel Reus Park, de 3 estrelles i amb 110 habitacions, que forma part del Grup Sercotel. Mentre que a l’abril de 2013, eren els germans Brea els qui inauguraven el seu establiment hoteler, en aquest cas, a la carretera de Tarragona. Aquest compta amb 50 habitacions.

tracking