Diari Més

La Generalitat activa el protocol intern de plagues al Parc de Bombers

Inspectors de l’empresa encarregada del sistema de desratització revisaran aquest dijous les instal·lacions a Reus arran de la troballa d’un rosegador als vestidors

La Generalitat activa el protocol intern de plagues al Parc de Bombers

La Generalitat activa el protocol intern de plagues al Parc de BombersCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament d’Interior de la Generalitat ha posat en marxa, al Parc de Bombers de Reus, el protocol intern de control de plagues, que actua sobre insectes i rosegadors, arran de la troballa d’una rata a la zona de vestidors de l’equipament, la qual el col·lectiu havia denunciat de forma pública aquest passat dimarts. Fonts de la conselleria confirmaven aquest passat dimecres que personal de l’empresa que s’encarrega d’atendre aquest tipus de circumstàncies es desplaçarà aquest dijous fins a les instal·lacions per revisar l’estat del sistema de desratització, el qual «és present» i hauria d’haver evitat situacions com la que es va donar fa dos dies. Les mateixes fonts subratllen, amb tot, que els Parcs de Bombers acostumen a localitzar-se a «descampats o zones semindustrials» on aquests animals tenen una major incidència malgrat que «s’hi actua regularment».

Els bombers que desenvolupen la seva feina a Reus interpretaven la irrupció de la rata a la zona de vestidors, dins un recinte on els treballadors realitzen de manera habitual torns de 24 hores, com una mostra més del «deteriorament» que pateix des d’anys enrere el Parc de Bombers, on a l’abril passat ja van denunciar-se desperfectes a sostres i finestres, esquerdes a algunes parets, caixes de persianes d’on havien saltat les tapes i goteres.

En aquell moment, l’escena la feia pública a través de les xarxes socials la Coordinadora Obrera Sindical de Bombers, mitjançant fotografies de l’interior de l’edifici i en el marc de la campanya #ruinaparc que el col·lectiu va engegar per difondre l’estat de les instal·lacions arreu de Catalunya. L’activació del protocol intern de plagues a Reus i el desplaçament de personal de l’empresa que se’n fa càrrec responen, amb tot, a una notificació presentada pels propis bombers al Departament d’Interior, on es donava avís dels fets i es demanava que s’hi actués, en paral·lel a la denúncia pública.

Problemes a l’estructura

Professionals a Reus també havien reiterat aquest dimarts que el Parc de Bombers presenta «problemes a l’estructura», genera «dificultats en el dia a dia» per als treballadors que l’habiten en torns de 24 hores, està «avançant en el deteriorament amb el pas del temps» i només troba «solucions puntuals quan algun dels desperfectes és tan evident que hi vénen per a fer una reparació provisional».

El conseller de l’Interior, Jordi Jané, ja havia anunciat el passat mes de març el compromís de dotar de més recursos els Parcs d’arreu del territori, en el transcurs de l’acte de lliurament de les Medalles d’Honor i les Mencions Honorífiques de 2016, on deia que «som conscients que cal una modernització i aportació de recursos per part del Govern de Catalunya. Nosaltres ho volem fer, no ho podrem fer tot de cop però ho farem. Aquest és el propòsit que demanarem al Govern, la voluntat per part del Departament d’Interior és decidida en aquest sentit». Tot i que fonts del Departament indiquen que «s’hi ha actuat algunes vegades», els bombers del Parc de Reus lamenten que «des que va començar la crisi aquí no s’hi ha fet cap tipus d’inversió, i fa més d’una dècada que no s’hi porta a terme un manteniment integral».

tracking