Diari Més

Animals

Denuncien l'enverinament d'una colònia de gats a Reus

Les assosiacions asseguren que aquest cas de maltractament animal és «només la punta de l'iceberg»

Denuncien l'enverinament d'una colònia de gats a Reus

Denuncien l'enverinament d'una colònia de gats a ReusCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

ElRefugi Baix Camp i l'Associació Reus Gats deuncienuncas d'enverinament d'una colònia de gats controlada a prop de l’Avinguda de Castellvell de Reus. El presumpte autor d’aquesta infracció, segons lesassociacions reusenques de la Coordinadora Felina de Tarragona, és un veí de la zona on està ubicada la colònia.

La cuidadorade la colòniaes va trobar, aquest passat dimarts al vespre,un recipient amb menjar mesclat amb verí. Alguns gats ja havien ingerit l’aliment enverinat, entre ells una mare que està alletant les seves cries.En aquest cas, els gestors de la colònia han intentat negociar amb els veïns afectats, ihan traslladat la colònia per intentar allunyar-la dels veïns descontents,«però totes les accions han sigut infructuoses», segons denuncien. I és que des de les entitats asseguren que el presumpte enverinadorhavia amenaçat i assetjat als gestors de la colòniaabans de dur a terme l'enverinament.

Les assosiacionsasseguren que aquestcas de maltractament animal és «només la punta de l'iceberg». «Els intents d'enverinament, maltractes i vandalisme contra les colònies, i els insults i atacs personals per part d’alguns veïns, marquen el dia a dia dels cuidadors de gats de carrer», afirmena través d'un comunicatde premsa.El passat mes de juliolles entitatsdenuncienque hi vahaverdos casos d'enverinaments a Reusal llargdel mateix dia, però queen aquest cas la denúncia no va poder realitzar-se per «la falta de protocols dels cossos de seguretat amb competències». I és que segonsexpliquen, els cossos van ser recollits pels serveis d'escombraries, sent invalidats com a prova.És per això que les associacions denuncien la «falta de protocols i la baixa d'implicacióde les administracions públiques» en els casos d'enverinament i maltractament.

Per altra banda, les associacions han engegat el procés de diligències pertinent per «garantir la seguretat dels gats i acabar amb la impunitat dels maltractadors». Tant la col·locació de verí en via pública com el subministrament de substàncies que puguin causar alteracions de la salut als animals són delictes. Aquest últim es considera infracció molt greu, sancionat amb multes de fins a 20.000 euros.

tracking