Diari Més

Comerç

La cadena d'electrodomèstics Miró planteja un expedient per acomiadar tota la plantilla

La botiga de Reus ja va ser tancada a principis d'aquest mes, i la resta d'establiments tindrien la mateixa sort o es vendrien a tercers

La botiga Miró d'El Pallol abaixa la persiana

La botiga Miró d'El Pallol abaixa la persianaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cadena d’electrodomèstics Miró, propietat del grup d’inversor suís Springwater, pot estar plantejant un expedient per acomiadar els 339 treballadors de la plantilla, segons una carta que els responsables de la firma han enviat al comitè d’empresa i a la qual ha tingut accés ‘Economía digital’. La carta està signada a Martorell aquest mateix dimarts, 23 d’agost, i s’especifica que l’expedient s’emmarca en el concurs de creditors que s’ha presentat davant dels jutjats mercantils de Barcelona.

Segons s’especifica a la missiva, els únics treballadors que podrien quedar exempts de la mesura són els de les botigues que es poguessin vendre a tercers mentre dura el concurs de creditors. En funció del que estableix l’Estatut del Treballador, abans d’iniciar el procediment d’acomiadament col·lectiu hi ha d’haver un termini de consultes amb els representants legals dels treballadors de com a màxim un mes per intentar evitar-ne o pal·liar-ne les conseqüències.

Tancament de la botiga de Reus

El passat 11 d'agost, Diari Més es feia ressò del tancament de labotiga d’electrodomèstics Miró ubicada a la planta baixa de l’espai comercial d’El Pallolde Reus. D'aquesta manera esdeixava en suspens el futur dels seus treballadors, que van passara trobar-se en situació de permís retribuït. Fonts dels propis empleats van apuntar, en el seu moment, que la plantilla va conèixer que Miró abaixava la persiana entre la tarda de dimarts idimecres al matí, quan va tenir lloc la clausura de l'establiment.

Una persona responsable de l’empresa va traslladar-se fins al mateix comerç per comunicar-los el nou escenari. En aquell moment sabienque Springwater, la multinacional de la qual depèn la catalana Miró, havia iniciat un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que afectava una quinzena de botigues arreu de l’estat, però no que la de Reus formés part d’aquest llistat, el qual, entenen, s’hauria ampliat en els darrers mesos. Finalment, la cadena és probable que acabi tancant tots els establiments de la seva propietat i que acomiadi la resta de treballadors.

tracking