Diari Més

Successos

Un home de 80 anys pateix diverses agressions i ha de marxar del pis

Va llogar una habitació a una parella i denuncia que aquests encara segueix residint a l’immoble on va patir l’atac

Un home de 80 anys pateix diverses agressions i ha de marxar del pis

Un home de 80 anys pateix diverses agressions i ha de marxar del pisAlbert Sunyol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un veí de Reus, G.C., de 80 anys, ha interposat una denúncia davant dels Mossos d’Esquadra per agressions reiterades del seu company de pis que l’han obligat a abandonar l’immoble on vivia feia quatre anys. El presumpte agressor, a qui l’home havia rellogat una habitació, segueix residint al pis, un fet que l’home qualifica «d’incomprensible davant la gravetat de la situació».

Els fets es remunten al 2013, quan G.C va entrar a viure de lloguer en un pis del carrer de Monestir de Ripoll, al Barri Monestir. A principis de 2016, l’home va decidir rellogar una habitació perquè «em sentia sol i a més volia treure’m alguns ingressos per fer front a les despeses del lloguer». Al cap de poc temps, un conegut es va posar en contacte amb ell i li va recomanar una parella, de nacionalitat romanesa. «Me’ls va presentar de seguida. Tot i que d’entrada l’aspecte d’ell no em va causar bona sensació, vaig acceptar». afirma. La parella va entrar a viure en aquest immoble el passat mes de maig.

Segons la versió de l’home, el seu company de pis, V., d’uns 50 anys aproximadament, alt i robust, «ben aviat va confessar-me que havia agredit a diverses persones i m’explicava que sabia com acabar amb la vida d’algú en només 30 segons. A més, m’havia ensenyat diversos ganivets que tenia a l’habitació. És llavors quan vaig començar a sentir por del què em pogués passar».

Uns fets que, segons G.C, van derivar en mesos posteriors en una primera agressió, el passat 4 de juliol, sense la presència de la dona, vora les 9 del vespre: «estava al sofà veient la televisió i ell estava a la seva cambra. Es va acostar fins al menjador, em va agafar pel coll i em va llançar contra la paret. Després d’aconseguir treure-me’l de sobre, vaig abandonar ràpidament el pis». Aquella nit, explica, «la vaig passar a un hotel».

Nova agressió

Al dia següent, el 5 de juliol, «vaig decidir tornar al pis la tarda, sense la intenció de passar-hi la nit. Tenia la intenció d’afaitar-me i ja decidiria si me’n tornava a passar una altra nit a l’hotel. Vaig anar cap al lavabo, i al cap de poc, va aparèixer V. Aquest cop amb una actitud més violenta, va tornar a agafar-me pel coll i em va intentar ofegar posant-me el cap dins la banyera mentre anava repetint que em mataria. Mentrestant, la seva dona cridava i plorava des del passadís dient-li al seu marit que aturés».

Segons el relat de G.C, el presumpte agressor presentava signes d’embriaguesa mentre van tenir lloc ambdues agressions, i bevia vi amb molta freqüència.

En aquell moment, l’home va abandonar el pis i va demanar auxili a un conegut i propietari d’una perruqueria propera al pis, Ricard March, «vam trucar als Mossos, que van venir al cap de 30 minuts. Jo em vaig quedar lluny del pis, els agents van pujar i després em van dir que ells no podien fer-lo fora. Em vaig quedar perplex, enrabiat per la situació i desconcertat, vaig preguntar-me per què havia de marxar jo mentre l’agressor seguia allà», relata G.C.

L’home espera la sentència després d’un judici ràpid que va tenir lloc el passat 12 de juliol. Tanmateix, ha interposat una altra denúncia per agressions físiques. Sense família propera, i després de passar uns dies a casa d’un conegut a Alcover, el perruquer, testimoni directe dels fets, ha decidit acollir-lo a casa seva, des d’on resideix des de fa un mes.

Per la seva banda, el presumpte agressor encara segueix a l’immoble. Segons el testimoni de G.C, una vegada va posar al corrent de la situació al propietari del pis, aquest va intentar accedir a l’immoble sense èxit i va presentar una denúncia. Va ser amb la intervenció dels Mossos d’Esquadra quan va aconseguir parlar amb V., “amb l’acord verbal que començarà a pagar les despeses del pis a partir del proper mes”, explica G.C.

«Se’ls volia treure de sobre»

G.C explica que ha intentat posar-se en contacte amb la persona que li va recomanar els seus antics companys de pis, però afirma que aquest s’ha desentès de l’assumpte i no vol parlar amb ell, «probablement deu estar avergonyit pel seu comportament», afirma. En aquest sentit, l’home explica que el seu conegut era plenament conscient de quin era el perfil del presumpte agressor i li va ocultar.

Sempre segons el relat de G.C, el que realment volia el seu conegut era «treure’s la parella de sobre», perquè «tenia entès que els havia acollit en una casa abandonada». Tanmateix, G.C explica que el seu anterior company de pis havia reconegut haver agredit també al fill del conegut. «Em decep que m’hagi pogut fer això coneixent com era», explica. De la mateixa manera, l’home lamenta l’actitud de la dona, «m’hauria agradat que m’hagués alertat qui era aquest home».

tracking