Diari Més

La convivència veïnal, un dels principals problemes tractats per la Unitat de Mediació

El Departament va tractar, el passat 2015, un total de 214 casos, 12 més que el 2014

Nou agents nous s'incorporaran a la Guàrdia Urbana de Reus

Nou agents nous s'incorporaran a la Guàrdia Urbana de ReusAjuntament de Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Uniat de Mediació i Resolució de Conflictes de la Guàrdia Urbana (UMIRC) ha gestionat 214 casos el 2015, una xifra que ha augmentat en 12 el nombre de casos tractats l'any 2014.La UMIRC és la unitat específica del cos municipal de policia per analitzar i identificar els àmbits de conflicte com l’incivisme o la intolerància,i per dissenyar accions preventives adreçades a fer disminuir la percepció d’inseguretat.

Els àmbits de treball dels casos en els quals ha actuat la Unitat de Mediació i Resolució de Conflictes se centren en les relacions entre comunitats de veïns, conflictes al carrer i convivència comunitària, amb 174 casos. 28 d'aqueststenen a veure amb situacions familiars, 4amb conflictes escolars, i cap amb grups de joves.El conjunt de casos gestionats el 2015 han implicat a 534 persones, la gran majoria d’entre 31 i 65 anys.Per a l’abordatge dels 214 casos tractats, la unitat de mediació ha realitzat un total de 7.215 actuacions, entre les que destaquen més de 2.100 tasques administratives, més de 1.100 contactes i entrevistes amb els veïns implicats, així com seguiments i anàlisis, entre altres.

La UMIRC treballa de manera coordinada amb la resta d’unitats de la Guàrdia Urbana i amb les regidories municipals de forma transversal. Porta a terme funcions d’anàlisi i identificació dels àmbits de conflicte (civisme, intolerància, mediació, racisme i xenofòbia, infància, joves, gent gran, violència de gènere i multiculturalitat); disseny i execució d’accions preventives per reduïr la percepció d’inseguretat;planificació de les intervencions correctives des d’una perspectiva interdisciplinària; i difusió de programes, projectes i accions preventives entre la ciutadania.

L’evolució del número de casostractats al llarg dels anysés el següent:

Reconeixement del departament de Justícia

Durant el 2015, el departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya va reconèixer la tasca que porta a treme la Unitat de Mediació i Resolució de Conflictes de la Guàrdia Urbana de Reus. El guardó s’emmarca en l’acte de lliurament dels reconeixements als professionals i entitats o col·lectius civils que han prestat un servei destacat en l’àmbit de l’execució penal i de justícia juvenil. El reconeixement a la Unitat de Mediació i Resolució de Conflictes de la Guàrdia Urbana destaca per la seva contribució a tenir una societat més justa, segura i cohesionada.

tracking