Diari Més

Urbanisme

L'entorn de la Biblioteca Pere Anguera acumula nombrosos talls en l'enllumenat públic

Veïns denuncien que l’últim episodi afecta els carrers Bernat de Torroja i Mercè Rodoreda des de dijous

L'entorn de la Biblioteca Pere Anguera acumula talls en l'enllumenat públic

L'entorn de la Biblioteca Pere Anguera acumula talls en l'enllumenat públicOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diversos carrers paral·lels a la nova Biblioteca Pere Anguera, a la zona de Mas Iglesias, pateixen, més o menys freqüentment des de fa algunes setmanes, talls en la il·luminació pública. El darrer afecta des de dijous passat al tram comprès entre el carrer Bernat de Torroja, el carrer Mercè Rodoreda i la plaça Marià Manent. Fa aproximadament deu dies, però, operaris de l’empresa que s’encarrega del manteniment dels fanals ja hi van actuar per realitzar una reparació que posava fi a un tall anterior. Els veïns denuncien la inseguretat que pot provocar aquesta situació sostinguda en el temps i que no saben a què atribuir ja que «no rebem cap tipus d’explicació de l’origen de les incidències sinó que, simplement, quan avisem que n’hi ha una sol venir algú a restablir la llum». Expliquen, també, que d’aquest últim tall va donar-se avís al servei tècnic pràcticament al moment de detectar-lo, i que encara no ha estat solventat tot i que altres vegades «s’hi ha actuat força ràpid».

Des de l’Associació de Veïns de Mas Iglesias, el president Jordi Balust apunta que el fet «és molt molest per als qui han de passar per aquests carrers però no va més enllà» i detalla que «relacionat o no» amb aquestes incidències a la il·luminació pública, «el passat cap de setmana va disparar-se l’alarma de la Biblioteca Pere Anguera, i va estar sonant entre les dotze del migdia i les sis de la tarda, fins que, a través de trucades a la Guàrdia Urbana, es va poder silenciar». Des de l’entitat veïnal no pensen que els talls puguin tenir a veure amb les obres que van executar-se per a la construcció d’aquest nou equipament cultural ni tampoc amb la seva entrada en funcionament, i puntualitzen que «tot plegat es tracta d’una zona relativament nova i que hauria d’estar preparada» malgrat incidir en el fet que «quan passa alguna cosa d’aquest tipus, mai no n’arribem a saber la causa sinó que ens hem de limitar a donar avís i esperar que l’empresa en qüestió vingui a reparar-la, tal com fa normalment».

Servei d’avís d’incidències

Balust posa de rellevància, davant situacions com la que s’ha donat des de dijous passat a Mas Iglesias, la conveniència de «posar en funcionament un servei que permetés donar avís immediat a l’Ajuntament quan qualsevol persona del carrer veu una avaria, alguna cosa que s’ha espatllat o que ha patit algú tipus de desperfecte, per tal que l’administració hi pogués actuar». «Actualment hi ha una bústia on tothom que vulgui pot adreçar-se per formular una queixa, però aquestes coses no són queixes sinó avisos en positiu per crear una coordinació entre ciutadans i Ajuntament», afegeix el president de l’Associació de Veïns de Mas Iglesias, que subratlla que «seria necessària la implantació d’un sistema similar, per exemple, al que té Tarragona, on qualsevol pogués fer una foto i enviar-la a l’Ajuntament i, mitjançant la geolocalització, aquest pogués identificar el punt ràpid i actuar-hi». En el mètode actual «a banda que aquests avisos no es contemplen, falta una resposta per part de l’Ajuntament que pugui, com a mínim, donar alguna informació al ciutadà».

tracking