Diari Més

Infraestructures

Adif posa en lloguer locals comercials buits a l'estació de tren perquè reobrin

Només una cafeteria, un estanc i una botiga de telefonia mòbil ofereixen servei ara dins l’equipament

Adif posa en lloguer locals comercials buits a l'estació de tren perquè reobrin

Adif posa en lloguer locals comercials buits a l'estació de tren perquè reobrinOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys dos locals comercials ubicats a l’edifici de l’estació de tren de Reus estan disponibles per a ser reoberts, oferits per al lloguer a través d’Adif. L’entitat administradora d’infraestructures ferroviàries els publicita, amb una vintena de metres quadrats cadascun i localitzats a diferents punts de l’establiment: un d’ells es troba a tocar de la cafeteria, a dins del propi immoble, amb dues persianes i un total de 29 metres quadrats; l’altre, que compta amb sortida directa a l’exterior de l’edifici, té 23,63 metres. De fet, i en el marc d’un degoteig continu de tancaments que va venir-se arrossegant des d’anys enrere, a l’estació de tren només es mantenen en funcionament i oberts al públic la mateixa cafeteria, un estanc i una botiga de telefonia. La resta, espais que van quedar en desús o els que Adif difon per tal que tornin a oferir servei als prop de 700.000 viatgers que trepitgen l’estació de la capital del Baix Camp de mitjana cada any.

Els dos locals comercials que l’empresa pública manté a la cartera d’espais disponibles arreu de l’Estat estan etiquetats amb els números 301 i 323. El qui se’n vulgui fer càrrec, en ambdós casos, haurà de fer front també a les despeses dels consums derivats de la seva activitat. Només el més petit compta amb subministrament d’aigua i electricitat, mentre que el més ampli, el que dóna a la part interior de l’edifici de l’estació, disposa únicament d’electricitat i aquesta està donada d’alta.

Adif adjunta un seguit de plànols de la ubicació de cada local amb els anuncis amb què comunica la seva disponibilitat, així com també dos formularis mitjançant els quals, qui hi estigui interessat en fer-ho, té la possibilitat d’accedir directament al lloguer dels espais o bé de demanar més informació sobre les seves característiques i condicions més concretes abans de postular-se com a arrendatari. L’any 2015, i segons les dades fetes públiques al seu moment per la mateixa entitat, un total de 690.175 passatgers van fer servir l’estació de tren de Reus al llarg de l’any.

El projecte de remodelació

L’edifici de l’estació de tren i també la part de les vies van viure pocs mesos enrere un procés de reforma que ha convertit l’equipament en accessible a les persones amb diversitats funcionals i ha comportat també una modernització de diferents espais del recinte. Les obres, en les quals es va invertir una partida de prop de dos milions d’euros i que culminaven al novembre del 2015, han servit per donar lloc a millores en quatre grans àmbits: el recreixement de les andanes, la instal·lació de nova il·luminació, la rehabilitació del pas inferior i el trasllat de la megafonia. Entre els canvis més visibles hi ha la instal·lació d’un nou ascensor a les andanes.

tracking