Diari Més

Cultura

El Consell per al foment de l'obra de Gaudí incorpora membres de Reus i Riudoms

L’òrgan, creat per la Generalitat al 2014 i polèmic per obviar representants dels orígens de l’arquitecte, integra ara els ajuntaments d’ambdós municipis

El Consell per al foment de l'obra de Gaudí incorpora membres de Reus i Riudoms

El Consell per al foment de l'obra de Gaudí incorpora membres de Reus i RiudomsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des de fa quinze dies, els ajuntaments de Reus i Riudoms formen part del Consell per al foment i la difusió de l’obra de Gaudí. L’òrgan, impulsat al febrer del 2014 per la Generalitat, naixia amb polèmica en no incloure cap representant de Reus i Riudoms, les localitats d’origen de l’arquitecte, entre els tretze noms que l’integraven, tots ells de persones propietàries d’obres de Gaudí de titularitat privada. El Departament de Cultura entén ara que «a partir del funcionament del Consell per al foment i la difusió de l’obra de Gaudí s’ha constatat que és recomanable modificar la seva regulació» i que aquest nou canvi ha de consistir a incorporar «representants del monestir de Santa Maria de Montserrat, dels ajuntaments de Barcelona, de Reus i de Riudoms, del Departament d’Empresa i Coneixement i de la Càtedra Gaudí». La mesura, que té data del passat 26 de juliol, arriba dos anys i mig després de la creació de l’òrgan.

El Consell per al foment i la difusió de l’obra de Gaudí té caràcter consultiu i la finalitat d’impulsar, fomentar i difondre el coneixement de la figura del cèlebre arquitecte i «possibilitar l’intercanvi d’informació sobre les diverses actuacions entorn de la seva obra». Entre les tasques encomanades al moment de la seva creació, el Consell preveia estudiar «la constitució d’una xarxa amb els diversos edificis creats per Gaudí a Catalunya, tot facilitant-ne l’estudi, la possibilitat de visitar-los i el foment de la recerca sobre l’obra de l’arquitecte alhora que vetlla per tal que continuï sent un patrimoni a Catalunya referent d’un estil arquitectònic únic i singular». Al web de l’òrgan, figuren com a representants de Reus i Riudoms, en aquesta nova configuració, els alcaldes d’ambdós municipis.

Una nova composició

Tal com queden ara els membres, n’hi haurà, com a vocals, de la cripta de la Colònia Güell, la Casa Batlló, la Casa Vicens, el Palau Güell, el Park Güell, la Casa Calvet, el Col·legi Teresià, els Pavellons de la Finca Güell, la Torre Bellesguard, el Portal i Tanca Finca Miralles, l’alcalde de Mataró, el Temple de la Sagrada Família, el Primer Misteri de Glòria del Rosari Monumental de Montserrat, Arxius, el Gabinet del Conseller de Territori, la Subdirecció General de Programació Turística, els ajuntaments de Barcelona, Reus, Riudoms, la Divisió d’Actuacions en Museus i Monuments, la Direcció del Museu Nacional d’Art de Catalunya i la Direcció de la Càtedra Gaudí. Els orígens de l’òrgan estan a la Declaració de Mataró, signada el 23 de novembre de 2013 pels propietaris de les principals obres de Gaudí.

tracking