Diari Més

Seguretat

Reus apel·la a la legislació vigent per a regular el vel integral

La nova ordenança municipal evita fer cap menció expressa al seu ús

Reus apel·la a la legislació vigent per a regular el vel integral

Reus apel·la a la legislació vigent per a regular el vel integralCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Reus ha regulat en les seves ordenances l'ús del vel integral mitjançant una disposició que apel·la a la legislació vigent, que estableix que les forces de seguretat poden demanar a qualsevol persona que s'identifiqui.

Segons ha informat el consistori, l'ordenança ja està en vigor i en la seva disposició addicional Tercera descriu la possibilitat d'afavorir la identificació de la cara dels ciutadans als espais públics quan la legislació superior ho permeti.

A més, l'article 10.4 de l'Ordenança recorda que, d'acord amb la legislació vigent, en determinats casos en què les forces de l'ordre detectin indicis de situacions de risc es podrà demanar la identificació a qualsevol ciutadà.

En la seva part expositiva, la nova normativa manifesta que l'objectiu és que l'espai públic sigui un lloc de convivència, amb ple respecte a la dignitat i als drets dels altres.

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer (PDC), ha apel·lat a «mantenir i respectar l'espai públic per garantir una bona convivència i una bona qualitat de vida».

L'alcalde ha afegit que es pot denunciar a la Guàrdia Urbana qualsevol conducta inadequada.

A més de suprimir qualsevol menció expressa al vel integral, les noves ordenances introdueixen modificacions per complir amb l'última Llei de Seguretat Ciutadana.

Així, les sancions es modularan segons el poder adquisitiu dels denunciats en les faltes de consum d'estupefaents i en les pràctiques sexuals.

En el cas de les persones menors d'edat, s'incorpora la possibilitat de suspendre les sancions vinculades al consum d'estupefaents i compensar-les per mesures educatives o de rehabilitació.

S'afegeix una disposició addicional específica referent als treballs comunitaris compensatoris a l'espera que la legislació superior reculli aquesta opció legal.

El ple de l'Ajuntament de Reus va aprovar de manera inicial el divendres 6 de maig la nova Ordenança de Civisme sorgida del procés participatiu ciutadà iniciat el mes d'octubre passat.

El passat 18 de juliol es va produir l'aprovació definitiva amb la publicació al Butlletí Oficial de la Província.

El text definitiu incorpora suggeriments i aportacions realitzades per la ciutadania i pels grups municipals.

tracking