Diari Més

Salut

El comitè d'empresa de l'Hospital de Móra porta a la Fiscalia el traspàs de 4 milions al Sant Joan

Pregunten al fiscal si és punible que les reserves econòmiques de la regió sanitària que formen la Ribera d’Ebre, el Priorat i la Terra Alta marxin ara cap a Reus

El comitè d'empresa de l'Hospital de Móra demanarà una investigació a la Fiscalia si es desvien diners al Sant Joan

El comitè d'empresa de l'Hospital de Móra demanarà una investigació a la Fiscalia si es desvien diners al Sant Joan de ReusGeneralitat de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comitè d’empresa de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre ha sol·licitat a la Fiscalia que investigui la transferència de 4 milions d’euros aprovada per la Junta General de l’Hospital de Reus.El comitè d’empresa vol que el ministeri públic determini si tot el procediment per fer aquesta operació s’ajusta a dret i per aquest motiu van presentar dijous passat un escrit adreçat al cap de la Fiscalia a Reus.

Els diners procedeixen de les reserves de l’empresa Gestió Comarcal Hospitalària SA (Gecohsa) que administra el centre ubicat a la capital de la Ribera d’Ebre. La mesura, presa per evitar la dissolució legal de l’hospital reusenc, amb un dèficit de 3,5 milions d’euros, planteja dubtes legals als representants dels treballadors de l’Hospital de Móra.

Segons l’escrit presentat a Fiscalia, la utilització dels 4 milions del patrimoni net de Gechohsa«respon al fet de no haver posat solucions per revertir la situació» de l’Hospital Sant Joan de Reus. El comitè d’empresa de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre posa de manifest que el dèficit de 2016 del centre reusenc serà de 5 milions d’euros «perquè no s’ha implementat un pla de viabilitat».

L’escrit pregunta a la Fiscalia si no és punible que els 4 milions d’euros traspassats a Reus, que provenen dels actius sanitaris dels ciutadans de les comarques de la Ribera d’Ebre, Priorat i Terra Alta, marxin ara a una altra regió sanitària. Els representants dels treballadors sanitaris de Móra d’Ebre es pregunten si l’Ajuntament de Reus no té cap altra manera d’incrementar el patrimoni de l’Hospital de Sant Joan, com per exemple posant algun immoble municipal a nom de l’Hospital.

tracking