Diari Més

Laboral

Denuncien irregularitats en la contractació a la borsa de treball dels CAPs

El sindicat assegura que és una problemàtica que afectat tots els CAP de la ciutat i demanen un major control de la situació

El CAP Sant Pere és un dels centres que rep treballadors de la borsa per substitucions i baixes.

Denuncien irregularitats en la contractació en la borsa de treball dels CAPsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Institut Català de la Salut (ICS) disposa d’una borsa de treball des d’on els Centres d’Atenció Primària (CAP) de Reus poden incloure treballadors temporals que facin substitucions o treballin els mesos d’estiu. Ara, el sindicat USITAC-Sanitat denuncia que hi hauria irregularitats en aquesta borsa. «L’ICS no segueix l’ordre de la borsa», exposa el secretari general d’USITAC, Josep Tutusaus, que recorda que no s’estaria complint el Pacte de Mesa Sectorial de Negociació de Sanitat que van signar l’ICS, UGT i SATSE, el sindicat d’infermeria, l’any 2010, quan es va decidir crear aquesta borsa de treball.Entre les queixes que exposa el sindicat, Tutusaus defensa que no se seguiria cap ordre en la contractació. Segons el pacte els inscrits a la borsa tenen un ordre per puntuació però «no es compleix», exposa Tutusaus. A més, segons assegura el secretari «també s’incomplirien els contractes», ja que «els contractes han de ser mes a mes i a cada mes s’ha de contractar algú nou» per tal de «és una manera perquè hi hagi més mobilitat».

Els principals llocs que es cobreixen en aquesta borsa de treball serien els d’infermers, celadors, auxiliars d’infermeria i personal d’administració. Tutusaus explica que aquestes irregularitats es produirien tot l’any però quan més es noten és a l’estiu «perquè és quan hi ha més substitucions per vacances». A més, afectaria tots els CAP de Reus. Josep Tutusaus, denuncia que hi hauria gent força molesta i els usuaris de la borsa s’haurien queixar diverses vegades perquè tenien contractes per aquest estiu que al final no s’han formalitzat. En aquest sentit, Tutusaus també exposa que «alguna vegada s’han contractat familiars de gent que treballa a l’ICS. Tutusaus també denuncia que si el pacte va estar signat per dos sindicats, aquests s’haurien d’encarregar del control de la llista i de les contractacions. «Els sindicats signants del pacte no fan res per controlar-ho», sentencia el secretari general. «Són els únics dos que tenen control sobre aquesta borsa», exposa i afegeix que «ells haurien d’estar més a sobre dels contractes», resumeix el membre del sindicat d’USITAC.

La calor no es cap problema

Aquest estiu el CAP Sant Pere i el CAP Llibertat no tenen problemes amb les altes temperatures, «Han posat l’aire condicionat abans que vingués la calor forta, al juny a diferència d’altres anys que no s’engegava fins la juliol», exposa Tutusaus.

tracking