Diari Més

Serveis públics

El Govern destina 11,4 milions d'euros per cobrir el servei del Telèfon 112 d'Emergències

El sistema gestiona des de Reus o des de la Zona Franca una mitjana diària de 7.000 trucades que poden arribar a les 10.000 en situacions d’emergències especials

Imatge d'arxiu del Centre d'Emergències 112 de Reus.

El Govern aprova una inversió al 112 per uns 2 milions d'eurosACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha aprovataquest dimartsla despesa pluriennal, per a un període de dos anys, destinada al servei d’atenció i de gestió del Telèfon 112 d’Emergències de Catalunya (CAT112). En concret s’hi destinen 11,4 milions d’euros que garanteixen la disponibilitat de personal per atendre les trucades que es reben cada dia des de dues sales, una situada a la Zona Franca de Barcelona, i l’altra a l’edifici CAT112 de Reus. Ambdues sales gestionen de mitjana el 50% de les trucades totals. El Telèfon 112, que depèn del Departament d’Interior, atén una mitjana diari de 7.000 trucades, que en dies de situacions d’emergències especials provocades per fenòmens atmosfèrics adversos, emergències d’origen tecnològic (accident químic, etc.), o situacions que provoquen múltiples poden arribar fins a les 10.000 trucades diàries o fins i tot superar aquesta xifra.

La cobertura del servei és de 24 hores al dia, tots els dies de l’any per a qualsevol emergència en la que un ciutadà necessiti la presència de policia, bombers, sistema d’emergències mèdiques, protecció civil o agents rurals.

En els propers anys, el CAT112 reforçarà la gestió de les trucades en diferents idiomes d’aquells en els quals ja atén les trucades: català, castellà, anglès, francès i alemany.

Els darrers anys, el CAT112 ha posat en marxa, també, una sèrie d’aplicacions per a telèfons intel·ligents que faciliten la interacció amb els operadors del servei a persones sordes o laringectomitzades, estudiants estrangers o turistes que no parlen cap dels cinc idiomes en els que els operadors atenen les trucades.

tracking