Diari Més

Laboral

Canvis en el programa de simulació empresarial comprometen la plaça de tres treballadors

Els docents diuen que els estan acomiadant, però fonts municipals defensen que han hagut de modificar el contracte en base a la nova durada del curs

Canvis en el programa SEFED comprometen la plaça de tres treballadors

Canvis en el programa SEFED comprometen la plaça de tres treballadorsCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Programa de simulació empresarial (SEFED) que des de fa més de vint anys es duu a terme a través de Mas Carandell ha patit diverses modificacions que, de retruc, han compromès la plaça de tres dels seus treballadors. Aquests docents de la Fundació IMFE Mas Carandell van explicar, ahir, que els estaven acomiadant de manera «improcedent». Un dels afectats, Fernando González, va explicar que «des del patronat ens han donat un ultimàtum. O acceptem que ens canviïn el contracte indefinit que teníem fa un any per un de fix discontinu, o anem al carrer». Per tal de fer front a aquesta situació, van concentrar-se, ahir a la tarda, davant de les instal·lacions del centre per denunciar la seva situació davant dels patrons de la Fundació, que es reunien a les set de la tarda. Ara bé, fonts municipals van assegurar que «en cap moment estem duent a terme un acomiadament. El programa s’ha vist afectat per alguns canvis, com la seva durada, i això ens ha condicionat també la contractació dels tres docents». A més, detallaven que «anteriorment, la formació es desenvolupava durant tot l’any, en dos programes i tenies plaça per a tres docents. Ara, aquest programa que està lligat a subvencions europees i altres institucions, ha canviat i només es durà a terme un programa de nou mesos». Per aquest motiu, des del consistori explicaven que s’han vist obligats a canviar el contracte dels docents que, fins ara, havien ocupat les tres places. Així, l’Ajuntament ha posat a la seva disposició un contracte fix discontinu, ja que «no hi ha unes tasques assignades per als dotze mesos, sinó que només hi ha feina per nou mesos i, si els tinguéssim contractats sense labors específiques, estaríem tirant 40.000 euros de les arques municipals»

Per la seva banda, González va explicar que «nosaltres formem part del programa conegut com a SEFED, uns cursos que es duen a terme des del 1995». La problemàtica de tot plegat, doncs, segons els tres treballadors, començaria quan «arran d’una mala gestió, l’any passat no es va realitzar l’homologació d’espais en el període establert i Mas Carandell va perdre la possibilitat de fer el SEFED», detallava González. Tot i això, va assegurar que «al final va resultar que sí que van tenir la possibilitat de fer el curs i se’n va ocupar una empresa subcontractada, a la vegada que ens obligaven a signar una suspensió voluntària de treball, amb la condició que el dia 1 d’agost de 2016 tornaríem al nostre lloc de feina, de contracte indefinit».

Per contra però, el docent assegurava que, «en tornar, ens han proposat continuar la suspensió de feina fins que comenci el nou curs, cosa que podria ser cap a l’octubre, i el contracte canviaria. En lloc de ser indefinit com el que teníem, passaria a ser fix discontinu». En aquest sentit, lamentava «l’actuació del patronat, ja que si acceptem aquestes condicions no podem ni rebre la prestació de l’atur durant els mesos que ens hauríem d’esperar perquè comencés el nou curs i, a més, perdem unes condicions que ens van assegurar i que ens hem guanyat després de més de quinze anys treballant-hi».

Els docents van descriure que «en aquest període de contracte amb la Fundació hem sofert situacions de discriminació respecte a la resta de plantilla, concretades en un ERO de reducció de jornada, un ERO de suspensió total que no es va arribar a executar en el darrer moment, i canvis en els horaris laborals en funció de les necessitats d’aquesta entitat i també la realització de les vacances a discreció de l’empresa, per tal de poder adaptar millor les tasques a complir». Per aquest motiu, consideraven «inadmissible» que els càrrecs polítics «no assumeixin els seus compromisos, sense tenir en compte a les persones». Van demanar un tracte «just i igualitari que passi per l’acompliment del compromís signat de retornar la relació laboral, sense suspensions de contracte».

tracking