Diari Més

Tecnologia

Quan la tela és l'aire i el pinzell un comandament

El reusenc Ivan Martí crea una innovadora aplicació de realitat virtual com a Treball de Fi de Grau

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ivan Martí té 33 anys, viu a Reus i ara té contacte amb empreses de la mida de Samsung que es mostren interessades en una aplicació de realitat virtual i augmentada que ha creat com a projecte final del Grau Multimèdia que ha cursat a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). «Sempre he estat un apassionat d’aquest món, i un dia per internet vaig descobrir un petit xip que detectava els moviments i que era programable». Així és com va néixer aquesta aplicació, que amb el nom de PaintXYZ, permet «pintar en 3D a l’aire» gràcies a un comandament capaç de detectar els moviments de la mà i desplaçar-los fins a l’Smartphone o Tablet. «Es digitalitzen els moviments», puntualitza Martí.

El projecte, a més, ha aconseguit ser un dels vuit treballs finalistes de l’Spin UOC, un certamen d’exposicions breus i creatives de projectes sortits de la mateixa Universitat Oberta de Catalunya que pretén donar-los a conèixer a empreses i públic potencialment interessats en establir-hi sinèrgies. Aquest any l’esdeveniment ha recollit la presentació d’uns 160 projectes, i Martí reconeix que quedar finalista l’hi ha donat molts ànims per seguir endavant amb l’aplicació: «els altres finalistes també eren molt interessants i tenien un nivell molt elevat, i formar part dels seleccionats és molt satisfactori». El següent pas, confessa Martí, és buscar finançament per a l’aplicació. És més, aquests dies està tenint contacte amb Samsung perquè l’empresa s’ha mostrat interessada en el projecte.

No només serveis per dibuixar

Ivan Martí destaca que l'aplicació pot tenir moltes funcionalitatsdiferents, a més de l'artística. «Per exemple, pot tenirfinalitats publicitàries», esmenta, assegurant que la interacció que permet entre les persones i les pantallesno té límits. Una altracaracterística important és la geolocalització: «Tots els dibuixos o grafitsque es fan a través de l'aplicació poden ser geolocalitzats, de manera que tothom que passi per un punt determinat amb l'aplicació pot trobar-hi el dibuix que tu has realitzat». Respecte a aquestpunt, Martíexplica que no només funciona amb els dibuixos: «També es poden geolocalitzar fotografies i vídeos». A més, una de les característiques més interessants és el preu. Aquest tipus d'aplicacions solen ser força cares, al voltant d'uns 1.660 euros, assegura Martí, però la seva és gratuïta -de moment només es troba per Android-i l'únic cost és el preu del comandament, que oscil·la entre els 20 i els 50 euros.

Dibuixar en 3D a l'aire i múltiples utilitats més

Dibuixar en 3D a l'aire i múltiples utilitats mésIvan Martí

Dibuixar en 3D a l'aire i múltiples utilitats més

Dibuixar en 3D a l'aire i múltiples utilitats mésIvan Martí

tracking