Diari Més

Mobilitat

Ryanair connectarà amb Brussel·les, Eindhoven, Dublín i Londres a l'hivern

La companyia irlandesa allargarà més enllà de la temporada turística quatre de les rutes que ara opera des de l’Aeroport de Reus

L'aeroport acaba d'incorporar un nou punt de restauració.

Ryanair connectarà amb Brussel·les, Eindhoven, Dublín i Londres a l'hivernDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La companyia irlandesa Ryanair ha confirmat connexions des de l’Aeroport de Reus, per a aquesta temporada d’hivern del 2016, amb quatre destinacions. A més de Londres-Standsted i Eindhoven, dues rutes que s’estan operant també aquest estiu i que el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, ja va anunciar en el marc de la darrera Taula de l’Aeroport que es mantindrien de cara a l’hivern, l’aerolínia de la lira n’obre de noves. Volar a Brussel·les-Charleroi i a Dublín serà possible amb Ryanair a partir del proper mes de desembre, segons apunten fonts de la companyia. Ambdós enllaços, igual que els de Londres-Standsted i Eindhoven, estan vigents també durant la temporada turística. És a dir, que Ryanair allargarà per a l’hivern quatre de les connexions que opera avui dia a Reus.

La determinació d’afegir dues noves destinacions a una programació que encara pot viure modificacions, ha vingut donada per l’increment en el percentatge d’ocupació de les aeronaus de Ryanair el passat hivern. Llavors, la companyia va volar amb els avions a més del 75% de la capacitat. La dada serveix a les companyies per certificar de manera senzilla la rendibilitat de les connexions que opera. L’increment d’un 11% en aquest concepte que es va viure l’any 2015 es tradueix ara en la inclusió als plans de l’aerolínia d’aquestes dues rutes.

El doble de connexions

Es dóna la circumstància que l’hivern passat Ryanair va operar únicament dues rutes des de l’aeròdrom de la capital del Baix Camp, les dues úniques amb què va comptar, de fet, l’equipament fins que l’arribada de l’estiu va tornar a multiplicar, com és habitual, les connexions. En aquell moment, els enllaços que l’aerolínia va obrir van vincular Reus amb Eindhoven –dos cops per setmana, dimecres i diumenge– i Londres –també dos cops per setmana, dimarts i dissabte–.

La ruta amb Londres creixia un 4,4% respecte l’hivern de 2014, amb 17.760 seients oferits i 94 moviments previstos, i Ryanair es perfilava com l’única companyia en operar vols regulars a l’Aeroport de Reus, que es quedava sense activitat els dilluns, dijous i divendres. En total, i segons informava en aquell moment Aena, durant la temporada d’hivern de 2015 es van posar a disposició dels usuaris 49.988 seients i es van operar 264 moviments, unes xifres inferiors a les de la temporada d’hivern de 2014, quan també s’oferia la connexió amb Brussel·les i es van oferint 64.136 seients i 338 operacions. Així, el fet que Ryanair aposti l’hivern de 2016 per Londres-Standsted, Eindhoven, Brussel·les-Charleroi i Dublín suposa obrir el doble de connexions.

Les repercussions del Brexit

Tot i l’anunci de la companyia que congelaria les línies amb el Regne Unit després del «sí» referèndum pel Brexit, el fet és que la programació d’aquest hivern inclou encara la connexió amb Londres-Standsted. «No crec que obrim noves rutes entre Regne Unit i els països membres de la Unió Europea en els propers 12 o 18 mesos o, almenys, fins que finalitzi la incertesa que domina en l’actualitat els mercats en aquest sentit», apuntava fa poques setmanes Michael O’Learly, que deia també que «la totalitat del mig centenar d’avions de Boeing que espera rebre Ryanair es destinaran a altres rutes fora del Regne Unit».

Els bitllets de les connexions que l’aerolínia de la lira posarà en marxa aquest hivern des de l’Aeroport de Reus no es troben encara, almenys fins ahir, a la venda a través del web de Ryanair, on sí que se’n poden adquirir per a l’estiu del 2017, quan igualment es mantindran algunes de les connexions que s’estan operant actualment.

L’aerolínia també mantindrà Dublín a l’estiu de 2017

L’enllaç entre Reus i Dublín, operat per Ryanair, es tornarà a oferir també el proper estiu, segons apunten fonts de la mateixa aerolínia. Així, Reus connectarà amb Dublín de forma ininterrompuda almenys aquest estiu, l’hivern del 2016 i l’estiu del 2017. D’altra banda, Ryanair emetia la setmana passada un comunicat on anunciava una altra ruta per a la pròxima temporada turística. En aquest cas, la que vincularà la capital del Baix Camp i Birmingham.

tracking