Diari Més

Cultura

El Gaudí Centre incorpora dues cadires gaudinianes

S'ha creat un espai a la segona planta per valorar la faceta de dissenyador de l'artista

El Gaudí Centre incorpora dues cadires gaudinianes

El Gaudí Centre incorpora dues cadires gaudinianesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Gaudí Centre de Reus incorpora dues cadires dissenyades per l’arquitecte Antoni Gaudí i Cornet que es poden veure a la segona planta d’aquest equipament cultural situat a la plaça del Mercadal. El nou espai s’anomena 'Gaudí, artista global'i s’ha creat per posar en valor la faceta de dissenyador de l’arquitecte.

Fruit de l’acord de col·laboració signat entre l’Agència de Promoció de Ciutat «Reus Promoció» i el Museu del Modernisme de Barcelona, el visitant del Gaudí Centre té la possibilitat de veure 2 noves peces de mobiliari dissenyades per l’arquitecte reusenc i cedides per aquest museu barceloní, les quals són un exemple de la versatilitat de l’artista, qui també va treballar en el camp de les arts decoratives. Com a tota la seva obra arquitectònica, els dissenys de Gaudí evoquen les formes orgàniques de la natura, sempre amb un tractament que reflecteix el seu caràcter funcional i ergonòmic.

El Museu del Modernisme de Barcelonaha cedit al Gaudí Centre Reus l’emblemàtica «cadira Calvet» i la «cadira Llimona» fins a l’estiu del 2017. En el marc de l’esmentat conveni de col·laboració entre ambdues entitats, també s’ha acordat que cada centre disposi de material de promoció de l’altre museu per fer-ne difusió entre els seus visitants.

La cadira Calvetforma part del mobiliari que l'arquitecte reusencva dissenyar per la Casa Batlló. D'altra banda, la cadiraLlimonaforma part d'un conjunt de 7 peces que elv el mateix Gaudí va regalar a l'escultor Josep Llimona pel seu casament.

Gaudí, dissenyador d'interiors

Amb la creació del nou espai «Gaudí, artista global» es vol posar en valor la faceta de disseny d’interiors de l’arquitecte Gaudí, un aspecte menys conegut que la seva obra purament arquitectònica. Un dels exemples més clarsés el mobiliari de la Casa Batlló. A banda de la cadira, el Gaudí Centre té des del 2007 una porta vidriera de doble fulla que ara s'exposarà en aquest nou espai.

La regidora de Projecció de Ciutat, Montserrat Caelles, explica que «la voluntat de l’agència Reus Promoció és seguir col·laborant amb les entitats relacionades amb el patrimoni modernista, o amb la vida i obra de Gaudí, amb un doble objectiu: contribuir a la difusió de l’obra de l’arquitecte i presentar als visitants del Gaudí Centre nous continguts que enriqueixin l’experiència de la visita».

tracking