Diari Més

Salut

Els dividends de l'Hospital de Móra salvaran el Sant Joan de Reus

Els diners permetran evitar que el centre reusenc s'hagi de disoldre per imperatius legals a causa de les pèrdues

El comitè d'empresa de l'Hospital de Móra demanarà una investigació a la Fiscalia si es desvien diners al Sant Joan

El comitè d'empresa de l'Hospital de Móra demanarà una investigació a la Fiscalia si es desvien diners al Sant Joan de ReusGeneralitat de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de l'Ajuntament de Reus, constituït aquest dilluns, 25 de juliol, en Junta General de la societat municipal Hospital Universitari Sant Joan de Reus, ha anul·lat les causes que, legalment, podrien abocar a la dissolució de l'Hospital com empresa garantint així la viabilitat del centre. La mesura ha estat aprovada amb el vot a favor dels consellers de l'equip de govern i l'abstenció dels consellers de l'oposició.

Això s'ha aconseguit perquè les pèrdues que abocaven a aquesta dissolució, calculades en 4 milions d'euros, es sufragaran gràcies a la distribució de dividends amb càrrec a les reserves de lliure disposició de la societat GECOHSA (que actualment són de 8 milions) al seu accionista únic.

Gestió Comarcal Hospitalària SA (GECOHSA), és la societat que gestiona l'Hospital de Móra d'Ebre i l'accionista únic és l'Hospital de Sant Joan de Reus. El consell d'administració de la societat se celebrarà aquest dilluns a la tarda a la seu de l'hospital reusenc. En aquesta junta s'acomplirà la decisió presa aquest matí del consell de l'Hospital de Sant Joan: «Instar al consell d'administració de l'Hospital a què es constitueixi en Junta General de la societat GECOHSA a fi i efecte de distribuir dividends, per un import de 4 milions d'euros, amb càrrec a reserves de lliure disposició, a favor del seu accionista únic».

Tenint en compte la titularitat del 100% de la societat que gestiona el centre de Móra, cal preveure que l'acord es prendrà sense entrebancs. Però qui si està disposat a posar el màxim de trabes possibles a aquesta decisió són els treballadors del centre morenc. El comitè d'empresa ha expressat la seva intenció de dur l'acord davant fiscalia, perquè determini si aquesta s'ajusta a dret: Els treballadors també es qüestionen si el Departament de Salut «no té res a dir» sobre el fet que part del patrimoni que ha acumulat l'Hospital de Móra «marxin a una altra regió sanitària». També pregunten si és lícit que una empresa sanejada com GECOHSA hagi de perdre part del seu patrimoni en benefici a «una altra empresa que no ha demostrat la mateixa eficiència».

L'Ajuntament reusenc ha assenyalat per la seva banda que «superades les causes de dissolució de l'Hospital de Sant Joan, el centre continuarà avançant en l'aplicació d'un pla d'equilibri amb la participació del mateix Hospital, la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament i Reus Servei Municipals.»

tracking