Diari Més

La plaça Catalunya completarà la reforma a principis del 2017

La segona fase de les obres arrenca a l’octubre per redistribuir l’espai públic

La plaça Catalunya completarà  la reforma a principis del 2017

La plaça Catalunya completarà la reforma a principis del 2017Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La segona fase de la remodelació de la plaça Catalunya arrencarà a l’octubre i l’entorn del monument a Bartrina estrenarà nova imatge entre finals d’any i principis del 2017. Les obres, centrades en «renovar la distribució i l’ús de l’espai públic» succeeixen una primera intervenció pressupostada en uns 145.000 euros i que concloïa al juliol del 2015 havent donat «protagonisme als vianants per sobre dels vehicles amb voreres més amples i a un sol nivell per donar continuïtat al tomb de ravals i que es pugui passejar sense interrupció entre el raval del Pallol i el raval de Santa Anna».

En aquest nou tram de la reforma, s’actuarà sobre uns 1.100 metres quadrats prioritzant que, durant l’execució de les obres, es mantingui el trànsit a peu.

Una «estètica coherent»

Tal com detalla el projecte de la nova actuació, aprovat a finals d’abril i que l’Ajuntament feia ahir públic, les obres se centraran en eliminar el carril de circulació i els seus usos –aparcament, càrrega i recollida de residus– i que tot l’espai quedi a un sol nivell, «si bé s’admet la circulació de vehicles» en direcció al carrer del doctor Robert i el raval de Santa Anna. Tot plegat, «atenent a una estètica coherent amb la de la primera fase». Pel que fa al mobiliari urbà, s’instal·laran pilones fixes i mòbils per evitar l’aparcament descontrolat de vehicles i regular el seu accés. Al mateix temps, les voreres i la zona de la plaça es pavimentaran amb pedra natural de diferents tipus i formats, sempre damunt una base de formigó. S’hi destinarà, segons figura al mateix document, que es troba ara en fase d’exposició pública, un total de 272.023 euros: fins a 244.309 cobriran el gruix de les obres i els 27.714 restants serviran per restaurar el monument a Bartrina –unes feines, aquestes que quedaven recentment completades– i els bancs de pedra que l’acompanyen, que també viuran modificacions.

Durant els quatre mesos en què està previst que s’allarguin els treballs que donaran un nou aspecte a la Plaça Catalunya, i que comptaran a partir de la data del seu inici, s’intentarà que tot el tram estigui obert al trànsit tant de vehicles com de vianants el màxim de temps possible. La voluntat és que, com a mínim, el de persones es mantingui actiu pràcticament durant tota l’execució.

tracking