Diari Més

Agricultura

Unió de Pagesos reclama que els tractors puguin passar per la T-11

Els sindicat denuncia que s'estan posant impediments perquè puguin circular per diverses vies del Camp, cos que els hi dificulta la temporada de collita

Unió de Pagesos reclama que els tractors puguin passar per la T-11ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unió de Pagesos denuncia les dificultats que tenen els professionals agraris per circular per diverses vies al Camp de Tarragona i poder desenvolupar la collita amb normalitat. Reclama a les administracions competents, Diputació, Generalitat i Estat, que o bé deixin el pas de la maquinària agrícola per les vies ràpides amb condicions o que garanteixin les condicions de seguretat per les vies alternatives.

En primer lloc, el sindicat sol·licita a les administracions competents el pas excepcional de maquinària agrícola des de mitjan agost fins a mitjan octubre per la C-51, carretera de Valls al Vendrell, en el tram del Coll de Santa Maria fins a la Bisbal del Penedès. La via de servei alternativa no reuneix les condicions adequades per garantir la seguretat del pas dels tractors carregats amb la collita, especialment quan han de travessar el pas cap a la Bisbal del Penedès.

En segon lloc, el sindicat també reclama la circulació excepcional per la T-11, atès que no té vies de servei per poder accedir a les finques agrícoles, sinó és per la mateixa autovia, i obliga els pagesos a passar pel mig de Reus quan han d’anar del Tarragonès al Baix Camp.

En tercer lloc, Unió de Pagesos denuncia els impediments que està posant a la circulació dels vehicles per traginar la verema per la carretera PT-2442, des de Sant Jaume de Domenys al Pla de Manlleu, des de l’alçada de la Juncosa del Montmell, ja que, des de final de la collita de l’any passat, hi ha instal·lat d’un rètol que prohibeix el pas de vehicles de més de 16 tones de pes i 12 metres de llargada, justament la dimensió que es fa servir per traginar el raïm per a aquesta zona.

Per acabar, el sindicat remarca els problemes greus de seguretat que suposa als professionals agraris passar per determinades vies que no estan ben condicionades. És el cas de la N-340 que, de Vila-seca a Cambrils, no té vorals d’emergència en tot el trajecte. Unió de Pagesos demana que s’ampliïn aquestes carreteres amb els vorals pertinents. Pel que fa a la N-420 al pas pel Priorat, és una via estreta on passen camions que esquiven l’autopista i que han causat accidents. Unió de Pagesos reclama una millora de la seguretat en aquesta carretera, ja sigui impedint la circulació de camions o bé condicionant-la adequadament.

tracking