Diari Més

Cultura

El Fortuny viu la reestrena de 'Tempesta esvaïda'

La peça lírica de Joaquim Serra va estrenar-se a Barcelona en plena Guerra Civil

El Fortuny viu la reestrena de 'Tempesta esvaïda'

El Fortuny viu la reestrena de 'Tempesta esvaïda'Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Coincidint amb la commemoració dels 80 anys de l’esclat de la Guerra Civil Espanyola, el Teatre Fortunyviurà la reestrena de l'obra de teatre líric 'Tempesta esvaïda', que es va estrenar el 1936 en plena Guerra Civil.

L’Associació per a la Divulgació, l’Ensenyament i la Promoció de la Música Catalana, en col·laboració amb l’editorial gironina Ficta , l’Orquestra Camera Musicae i el Departament de Cultura, recuperen aquest divendres al Teatre Fortuny (21:00 h) l'obra,amb música original de Joaquim Serra i amb llibret de Carme Montoriol.

La peça es va estrenar el 7 de novembre de 1936, ja esclatada la Guerra, al Teatre Nou de Barcelona, amb gran èxit de crítica i públic i no ha estat interpretada de nou d’aleshores ençà. S’escau també aquest 2016 el cinquanta aniversari de la mort de Carme Montoriol, motius pels quals s’ha impulsat aquesta recuperació.

Aquesta comèdia lírica, articulada en 3 actes, ens acosta la vida marinera de l’època d’un poble del litoral català. La versió que es podrà veure aquest divendres al Teatre Fortuny de Reus és una versió concert, semiescenificada.

Orquestra Camera Musicae posa la música

A l’espectacle hi participa l’Orquestra Camera Musicae, dirigida en aquesta ocasió per un expert en el terreny operístic: Diego Martin-Etxebarria, director basc format a l’ESMUC que acaba de guanyar el premi de direcció més important del Japó i que compta ja amb una agenda plena de compromisos internacionals.

'Tempesta esvaïda'inclou sis solistes principals de gran reconeixement: encapçalats pel tenor Roger Padullés, també hi intervenen la soprano Elena Copons, els barítons Toni Marsol i Xavier Mendoza i les mezzosopranos Anna Alàs i Jové i Tànit Bono.

Com s’escau en aquest tipus d’obres, el cor hi té un rol molt destacat: en aquesta ocasió, el prestigiós cor Lieder Càmera és l’encarregat de recrear aquesta peça d’un músic clau durant la primera meitat del segle XX.

Els preus de les entrades per a la representació d’aquest divendres, 22 de juliol, a les nou del vespre al Teatre Fortuny, són de 8, 15 i 22 euros.

tracking