Diari Més

Els veïns de Blancafort continuen reclamant el carril bici i el voral

Fa un any van arribar a un acord amb la Generalitat i l’Ajuntament però no en saben res més

Els veïns de Blancafort continuen reclamant el carril bici i el voral

Els veïns de Blancafort continuen reclamant el carril bici i el voralOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Es compleix un any des que els veïns de la Urbanització Blancafort, ubicada a la carretera de Cambrils, sol·licitaven un carril bici i una vorera que els connectés amb la ciutat, així com una rotonda que millorés l’accés tant a la urbanització com al Club Tennis Reus Monterols. D’aquesta última sí que en tenen notícies, però de l’altra part tot és incertesa. Així ho exposa el president de l’associació de veïns de Blancafort, Bartolomé Pluma.

Al setembre del 2015 es va arribar a un acord amb la Generalitat i l’Ajuntament per construir la rotonda que facilitaria l’accés a la urbanització i al club de tennis. De la mateixa manera, s’estudiaria l’ampliació del carril bici i el voral, que ara sols connecta el Santuari de Misericòrdia fins la T-11 en direcció Cambrils. Aquest projecte estava previst que es comencés a construir a principis d’estiu, però al final les obres començaran a la tardor. En canvi, de la bicicleta i el voral encara no se’n sap res.

«Fa un any vam arribar a un acord que a finals d’any tindríem el projecte», explica Pluma, que va veure com al gener d’aquest 2016 no els presentaven cap projecte i tot quedava en la paraula. «Ens van explicar per sobre la idea però sense cap projecte, sense plànols ni res», sentencia el president. Els veïns demanen que allò que els van explicar de paraula es faci públic. «Volem que es faci públic perquè una cosa és el compromís en petit comitè i l’altre és el compromís de govern», explica Pluma, que afegeix que «llavors ja es veuria d’una altra manera». Tot i aquesta demanda, el president veïnal entén que hi ha certes qüestions a analitzar, com problemes amb els desaigües o el creuament de la T-11. Això ja ho va explicar el regidor d’Urbanisme, Marc Arza: «No podem fer un carril bici que creua una autovia molt transitada sense una bona solució».

Segons el president de Blancafort, quan comencin les obres de la rotonda potser s’aclareix alguna cosa. «Potser tira endavant o potser no», afirma Pluma que afegeix que «l’acord va ser al setembre i ara hem de continuar vigilant perquè es compleixi».

Un vial amb gran demanda

Quan es va obrir el primer tram del carril bici i del voral ja es va fer manifest «que s’utilitza i era molt necessari», declara Bartolomé Pluma, però afegeix que «a la gent encara li frena que falti aquest darrer tram». Amb aquest últim es podria anar des del centre fins a Blancafort o el tennis Monterols a peu o amb bici.

tracking