Diari Més

Cas Innova

​L'asseguradora només li pagarà a Prat un terç de la fiança de la peça 2 del cas Innova

AIG considera que tan sols ha de fer front a la responsabilitat civil, calculada en 516.000 euros

Josep Prat, en una imatge d'arxiu, als Jutjats de Reus.

Prat volia emprar el càrrec a l'ICS per accedir a un gran hospital a RomaniaOlivia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El titular del Jutjat d'Instrucció número 3 de Reus va imposar, el juliol del 2014, una fiança d'1.548.000 euros a Josep Prat Doménech dins les diligències de la peça separada número 2 del denominat cas Innova. El març del 2015 el jutjat va procedir a iniciar l'embargament de béns de l'encausat. Aleshores Prat va demanar que s'acceptés l'aval de l'empresa asseguradora AIG, amb la qual els directius de les empreses municipals tenien contractada una pòlissa de cobertura civil.

Finalment el jutge Diego Álvarez de Juan ha emès un acte en el qual accepta que l'asseguradora pugui assumir l'aval de la fiança, tot i que hi ha diversos aspectes que fan que, en realitat, la quantitat total no quedi coberta ni de bon tros.

En el seu moment l'asseguradora va presentar un compromís per la quantitat d'1.548.000 euros, però ho va fer com aval conjunt per les fiances de Josep Prat i la també encausada, Ester Ventura. El jutge ha indicat ara que no es podia presentar de manera conjunta i que, en realitat, cadascun dels encausats havia d'assumir els 1,5 milions d'euros de fiança.

Al mateix temps, però, hi ha un conflicte obert entre els encausats i la mateixa asseguradora. AIG ha demanat al jutge que li sigui retornat l'aval i que en pugui presentar un altre de 516.000 euros. Aquesta quantitat correspondria a la valoració de la responsabilitat civil que la companyia asseguradora que ha d'atendre d'acord amb la pòlissa que tenia contractada. D'aquesta manera, AIG considera que no s'ha de fer càrrec de la totalitat de la fiança imposada pel jutge.

En l'acte que ara ha fet públic el jutjat reusenc s'accepta que a AIG se li retorni l'aval que va presentar iu que en pugui presentar un altre per la responsabilitat civil, és a dir, per una quantitat inferior. Josep Prat podrà presentar aquest aval per fer front a la fiança, però la quantitat serà de 516.000 euros. La resta, fins a arribar al milió i mig d'euros els haurà de presentar l'encausat o es mantindrà l'execució de l'embargament. En el mateix sentit es refereix l'acte del jutge sobre Ester Ventura. El jutjat acceptarà l'aval que consideri que ha de presentar AIG, però la resta continua pendent.

D'altra banda, el jutge Diego Álvarez també ha decidit prorrogar en un mes el secret de les actuacions per a la resta de les peces separades que continuen en marxa del cas Innova.

tracking