Diari Més

BENESTAR

Els usuaris de La Marinada reclamen una piscina pròpia a la residència

Els pares dels fills amb discapacitats volen un espai on poder dur a terme activitats aquàtiques

El centre de La Marinada disposa d'un gimnàs adaptat a l'aire lliure per a fer activitats.

Els usuaris de La Marinada reclamen una piscina pròpia a la residènciaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’associació familiar de pares de La Marinada, un centre diürn i una residència que atén a persones amb disminució psíquica, reclamen tenir a les seves instal·lacions una piscina.

Aquesta petició surt de les necessitats específiques que tenen els usuaris del centre, que són prop de 80. «Fins ara anem a les piscines del Reus Deportiu o del Ploms, però són nens problemàtics i les instal·lacions no són aptes per a ells», explica la presidenta de l’associació, Francisca Chavero. Els alumnes, que poden tenir entre 14 i 50 anys aproximadament, necessiten una atenció específica. A vegades es posen nerviosos i criden molt, poden arribar a fer-se les necessitats dins l’aigua, etc. «Els centres, de forma educada, ens diuen que és difícil tenir persones així i nosaltres ho entenem», exposa Chavero. És per això que volen una piscina pròpia on poder fer activitats de reforç, estimulació i relaxació. «Així no hi hauria problema si portessin paquet, com els bebès, o si tenen qualsevol crisis se’ls podria atendre correctament», especifica la presidenta, i mare de dos fills que tenen, precisament, necessitats específiques i que els atenen al centre.

Per exemple, hi ha alumnes tetraplègics que estant dins una piscina poden veure com el seu cos pesa menys i poden realitzar alguns moviments. Amb l’adquisició d’aquesta instal·lació, aquests usuaris podrien gaudir habitualment d’aquestes sensacions. «Tenen dret a poder gaudir d’experiències com aquestes», aclareix Francisca Chavero, que afegeix que, en aquest sentit, «hi ha coses a millorar».

L’objectiu de l’associació, així com també els ho ha notificat el centre, seria tenir la piscina per a l’any que ve i poder començar així les activitats.

L’associació de familiars engegarà una campanya per tal d’aconseguir subvencions per poder tirar endavant aquest projecte.

Un gimnàs adaptat

Al llarg d’aquest any han aconseguit construir, a través de subvencions, un gimnàs a l’aire lliure adaptat per a les persones amb discapacitats físiques i psíquiques. Aquest nou espai els permet fer un exercici diari a l’aire lliure, sobretot per a fer activitats més dinàmiques i reforçar la musculatura, un punt molt necessari per aquest tipus de persones, que tendeixen a fer poc esport. El projecte els va costar al voltant d’uns 10.000 euros, i preveuen una despesa similar per a la piscina.

tracking