Diari Més

Comerç

El CNL de Reus visita els comerços dels barris Fortuny i Juroca per fomentar l'ús del català

En total s’han visitat una setantena d’establiments

El CNL de Reus visita els comerços dels barris Fortuny i Juroca per fomentar l'ús del català

El CNL de Reus visita els comerços dels barris Fortuny i Juroca per fomentar l'ús del catalàCentre de Normalització Lingüística de Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Durant el mes de juny, el Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura (CNL) ha visitat 67 establiments comercials per oferir-los formació en català per al seu personal, un servei de correcció de textos breus, assessorament sobre legislació lingüística i guiatge en l’ús de recursos lingüístics en línia; entre d’altres serveis.

A més, dels comerços visitats, una dotzena de botigues han iniciat els tràmits per formar part de la xarxa de més 300 establiments col·laboradors del programa Voluntariat per la llengua, que garanteixen l’atenció en català a la clientela que se’ls adreça en aquesta llengua.

Des que el CNL va començar la seva activitat l’any 2010, 500 establiments de la ciutat han rebut informació i assessorament.

Retolació identificativa

En aquestes visites també s’ha fet una observació dels usos lingüístics en la retolació. Així doncs, un 78% dels establiments compleix el Codi de consum de Catalunya pel que fa a la retolació identificativa.

Tanmateix, prop d’un 40% no s’adequa en algun altre aspecte a aquesta normativa segons la qual la senyalització, els cartells i rètols, i els documents d’oferta de serveis han d’estar redactats, almenys, en català.

tracking